Фото: savetibet.ru

Далай-лама прибув у місто Ібрахімпатнам (Індія) і взяв участь в урочистому відкритті першого Національного жіночого парламенту, повідомляє фонд «Збережемо Тибет!».

Далай-ламу привітав головний міністр штату Андра-Прадеш Nara Чандрабабу Знайду, який проводив тибетського духовного лідера під навіс.

Головна мета зборів – передати більше повноважень в жінкам й зміцнити керівну роль жінок у суспільстві.

Відео дня
Фото: savetibet.ru

«Я зазвичай починаю з вітання моїх братів і сестер, сьогодні я хотів би в першу чергу привітатися з моїми старшими і молодшими сестрами, а вже після привітати моїх братів. Жінкам необхідно розвивати впевненість у своїх силах. Не вважайте, ніби ви повинні бути безвольними і покірними. У вас вже закладена здатність до співчуття, його треба поєднувати зі стійкістю і рішучістю» - звернувся з промовою Далай-лама.

Почесний гість, міністр міського розвитку Об'єднаної ради міністрів Індії Шрі М. Венкая помітив, що жінки вже виконують левову частку громадської роботи, адже на їх плечах лежить турбота про дітей, сім'ї та оселі, однак їх праця ніяк не відображається у валовому національному продукті. Він назвав жінок безіменними героями.