Фото: christ-info.org

Прес-тур по євангельським громадам пройде 15 лютого в рамках святкування 500-річчя Реформації, повідомляє Об'єктив.

Також протягом року заплановані фестивалі, концерти та виставки, присвячені початку протестантського руху.

Заплановані концерти духовної музики і фестиваль сучасної молодіжної культури, зустрічі зі школярами та лекції у вузах, а також хода по Харкову на захист сімейних цінностей.

Відео дня

"Ми ведемо переговори з міськрадою та плануємо молодіжний тиждень в парку Горького проводити. Ми плануємо зробити постійно діючу виставку «Реформація» в одному зі скверів Харкова: виставимо інформаційні щити, там лектори будуть розповідати про Реформацію", - повідомляє координатор творчого відділу оргкомітету «R500» Ігор Галенко.

П'ятсотліття Реформації на Харківщині будуть святкувати протягом року. На весну запланована акція «Чисте серце - чисте місто» та відкритий фестиваль християнських театрів.

***Протестантський рух виник у Харкові 250 років тому. Сьогодні євангельські громади - це половина від загальної кількості міських релігійних організацій. Протестантизм зародився в Німеччині, а його початком вважають виступ доктора богослов'я Мартіна Лютера. 500 років тому він закликав віруючих повернутися до біблійних основ християнства. П'ять основних істин Реформації з тих пір не змінилися.