Фото з http://sfw.so.

В Індії 30-річний чоловік перерізав собі горло в храмі богині Чіннамасти.

Індієць приніс себе в жертву на вівтарі після ранкової молитви. Родичі загиблого розповіли, що чоловік ревно поклонявся Чіннамасті, яку в індуїстських писаннях зображують з відрізаною головою - повідомляє newsru з посиланням на hindustantimes.

Інцидент стався у храмі богині в окрузі Рамгарх, штат Джаркханд, повідомляє Hindustan Times. За даними поліції, чоловік на ім`я Санждай Натт з міста Буксар в сусідньому штаті Біхар перерізав собі горло прямо на вівтарі, де зазвичай вбивають тварин, щоб умилостивити божество.

Відео дня

За словами священнослужителів, індієць прийшов в храм в досвітні години та скоїв молитви з повною відданістю богині. "Близько шостої години ранку він залишив святу святих, дістав кинджал і перерізав собі горло на тому місці, де зазвичай приносять в жертву тварин", - розповів член комітету храму Сабхасиш Панда.

Натт, син сержанта поліції в Біхарі, був затятим прихильником богині Чіннамасти, повідомили поліцейські з посиланням на родичів загиблого. "Ми проінформували родичів, які вже пішли за тілом. Вони розповіли нам по телефону, що він був переконаним поборником богині і часто говорив про відхід з цього світу, задля того, щоб бути з божеством", - повідомив інспектор Раджаппи Атим Кумар.

Незабаром після трагічної події двері храму були зачинені, щоб очистити святиню за допомогою спеціального ритуалу - купання божества в молоці і сирі протягом двох годин. Пізніше храм відкрився знову.

Чіннамаста вважається однією з десяти форм Великої Богині. Група богинь відома як Дашамахавидья. Буквально ім'я божества перекладається як "та, голова якої відрізана". Богиня зображується у весь зріст. Вона ніби стоїть на пару, який сходить під нею. В одній руці вона тримає свою голову, в іншій - скимитар (східну криву шаблю). Від її шиї тягнуться три струменя крові, яку п'є її голова і ще двоє супутників. Чіннамаста вшановується як богиня смерті та руйнування, або життя і творення. Можливе поєднання обох варіантів одночасно.

Багатовіковий храм в Раджаппе розташований за 70 км від столиці штату Джаркханд м. Ранчі. У ньому місцеві жителі, а також індуїсти з сусідніх Біхари і Західної Бенгалії часто приносять в жертву богині телят і овець.