Фото: Тензин Чойджор

У листі до генеральної настоятельки католицької конгрегації «Сестри місіонерки любові», заснованої матір'ю Терезою, Далай-лама висловив радість у зв'язку з тим, що Папа Римський долучив матір Терезу до лику святих.

У листі йдеться: «Разом з вами я святкую визнання матері Терези святою. Я великий шанувальник її відданого служіння людству, особливо невпинній турботі про найбідніших з бідних. Разом з вами я прославляю її визначний життєвий шлях.

Ледве познайомившись з матір'ю Терезою, я зрозумів, що вона незвичайна людина. Ще раз я переконався в цьому минулого року, коли відвідав орден "Сестер місіонерок любові" в Калькутті і побачив результати роботи сестер, які продовжують справу своєї засновниці. Мати Тереза втілила істинний сенс практики любові до своєї благодійної діяльності. І хоча фізично вона більше не з нами, її дух продовжує жити в безкорисливій праці, якій ви присвячуєте своє життя».

Відео дня

На закінчення Далай-лама також висловив повагу до праці сестер матері Терези, спрямованій на служіння людям, і додав, що молиться, щоб їхня діяльність тривала до тих пір, поки серед нас є бідні і нужденні.

Збережемо Тибет