Фото: AFP

З 21 по 26 серпня в італійському місті Торре Пелліче в провінції Турина пройде Синод методистської і вальденсіанських церков. У ході зустрічі учасники обговорять теми міграції, 500-річчя Реформації та екуменізму, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

У зустрічі візьмуть участь 180 пастирів і парафіян, представники різних країн і церков, у тому числі і Католицької: президент Єпископської комісії з екуменізму і діалогу монс. Амброджо Спреафіко і о. Крістіано Беттега, директор Національного бюро з екуменізму і міжрелігійного діалогу.

«Синод стане приводом для підбиття підсумків діалогу з Католицькою Церквою, беручи до уваги той факт, що 5 березня офіційна делегація методистської і вальденсіанских Церков була прийнята на аудієнції у Папи Франциска у Ватикані», - наголошується в офіційному повідомленні.

Відео дня

Особливу увагу Синоду буде присвячено пілотному проекту «гуманітарних коридорів», авторами якого виступили вальденси, евангеліки і католицька Громада Святого Егідія: завдяки спільній ініціативі майже 300 сирійських біженців змогли прибути до Італії. 22 серпня учасники Синоду обговорять можливість застосування цієї «доброї практики» в інших країнах Шенгенської зони.