Бгактіведанті Свамі Прабхупада, засновник товариства. Фото: Вікіпедія
 

Сьогодні, 17 серпня, в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відкриється щорічна Школа з вивчення традиції вайшнавізму. Школа розпочнеться з круглого столу «Міжнародне товариство свідомості Крішни як представник традиційної ведичної культури в сучасному світі. Присвячується 50-літньому ювілею заснування Товариства та 120-річчю з дня народження Бгактіведанти Свамі Прабхупади – ачар΄ї-засновника Товариства», повідомляє портал "Релігія в Україні".

Упродовж двох тижнів в атмосфері традиції учасники будуть слухати лекції, займатися  йогою, презентувати свої дослідження та проводити майстер-класи. Освітня частина проходитиме за участі професорів, доцентів, аспірантів і студентів.

Організаторами  Школи є  кафедра філософії та основ загальногуманітарного знання філософського факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечнікова, кафедра культурології Інституту філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, кафедра філософії Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Інститут філософії імені Г.С.Сковороди НАН України.

Відео дня

Закриття V Міжнародної  релігієзнавчої школи з вивчення традиції вайшнавізму відбудеться 27 серпня у Києві в Інституті філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України.