роздавали перехожим печиво та пропонували книжечки і буклети за символічну ціну. Фото: Голос Карпат.

Близько 20 представників однієї з новітніх релігійних течій в Україні, що входить до Міжнародного Товариства Свідомості Крішни, зупинилися на базі рекреаційного комплексу під Чорною горою, повідомляє Голос Карпат.

Вранці у центрі Виноградова перед малим базаром вони виконали екзотичну молитву , співаючи і танцюючи під ритми бубнів, баяна, брязкалець та інших незвичних інструментів.

Відтак галаслива юрба у білому і рожевому вбранні пройшла центральними вулицями міста. Одні грали, весело вигукували Маха-хантри Хара Крішна, Хара Харе, Харе Рама, інші роздавали перехожим печиво та пропонували книжечки і буклети за символічну ціну.

Відео дня
Всього в Україні нараховується 45-50 тисяч прихожан цієї релігійної організації. Фото: Голос Карпат.

Це щорічна акція, яку кришнаїти проводять містами України. Перед цим вони вже встигли побувати у Львові, Ужгороді, а далі поїдуть у напрямку Івано-Франківська. Серед учасників маршу представники Києва, Одеси, а також Молдови, Литви та деяких інших країн.

Варто зазначити, що всього в Україні нараховується 45-50 тисяч прихожан цієї релігійної організації. В Росії кришнаїтів називають тоталітарними сектантами і борються з ними. В Україні до них ставляться простіше, відносячи їх до новітньої течії орієнталістського спрямування.

Кришнаїти мають свою духовну академію в Києві, а храми – у багатьох містах, у тому числі і в Ужгороді.

Як правило, кришнаїти живуть при храмах, обмежуючи себе в поїданні «трупів» і яєць, вживанні інтоксикантів, азартних іграх, сексі. Дотримуються етикету, побуту у «ведичній культурі», читають священні тексти.