Відкриття благодійного проекту

Днями в ЦПКіВ ім.М.Горького відбулося відкриття благодійного проекту «Подаруй мені надію», реалізаторами якого є управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації і релігійні організації Церкви Адвентистів сьомого дня області, повідомляє сайт Вінницької ОДА.

Метою заходу є популяризація здорового способу життя, сімейних, духовних, фізичних і моральних цінностей та патріотизму серед населення області.В рамках заходу вінничанам вимірювали вагу, тиск, пульс у спокої і при навантаженні, об’єм легень, вміст жиру в організмі, а також встановлювали біологічний вік. Для дітей було запропоновано виставу, багато ігор та розваг.

Церквою розроблено відповідні програми для різних вікових груп населення: для дітей, молоді та дорослих людей.

Відео дня

«Історично склалося так, - розповідає голова Подільської конференції АСД Михайло Вільчинський - що протягом останньої чверті XX століття вагомими внесками у розробку теорії формування здорового способу життя, стали дослідження вчених канадського і північноамериканського регіонів. Нашою церквою опрацьовано всі світові та вітчизняні напрацювання та за багато років розроблено власні методики та різноманітні програми».

За словами Ігоря Салецького, начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, даний напрямок роботи є надто важливий для майбутнього нашої держави, а тому має втілюватись в життя усім суспільством, на засадах партнерства з різноманітними державними, суспільними, приватними, релігійними та бізнес-структурами. Місія органів державної влади має полягати у консолідації, координуванні діяльності та підтримці ресурсами.

Даний проект також передбачає підтримку онкохворих дітей. У день відкриття заходу в парку відпочинку грав духовий оркестр Жмеринської релігійної громади АСД, продавались солодощі, спечені вірянами церкви, працювала велика кількість волонтерів. Понад десять тисяч гривень було зібрано і передано організаторами заходу батькам важко хворого хлопчика Мурашевського Олега. 

Духовий оркестр Жмеринської релігійної громади АСД

Релігійними організаціями церкви Адвентистів сьомого дня Вінницької області упродовж багатьох років проводяться в населених пунктах області заходи під назвою «Країна здоров’я», метою яких є інформування населення про наслідки нікотинової та алкогольної залежності, профілактика куріння серед підростаючого покоління, створення іміджу здорової, високоморальної, національно-свідомої і духовно багатої особистості, формування в свідомості молоді та дітей загальнолюдських ціннісних орієнтирів, розкриття та втілення в життя принципів здоров’я.