В Нью-Йорке растет число ложных буддийских монахов

Лідери буддійської громади Нью-Йорка попередили туристів, що приїжджають в мегаполіс, про те, щоб вони остерігалися "помилкових ченців".

Справа в тому, що в Нью-Йорку з недавніх пір стали з'являтися чоловіки, одягнені в традиційний помаранчевий чернечий одяг і які стверджують, що вони є буддійськими священнослужителями, повідомляє NEWSru з посиланням на Associated Press. Вони підходять до відвідувачів багатьох популярних пам'яток міста, пропонують їм якісь сувеніри. Однак сувенірами справа не обмежується. Розмова швидко переходить в іншу площину: туристів вмовляють зробити пожертву на будівництво храму в Таїланді, а отримуючи відмову, переходять від умовлянь до вимог.

За словами президента Буддійського Ради Нью-Йорка преподобного Накагакі, проблема, як виявилося, стає все більш відчутною. Груп цих "ченців" досить багато, і в разі відмови зробити пожертву ці люди стають по відношенню до туристів досить агресивними, не без тривоги розповів він.

Відео дня

Сподвижники Накагакі вирішили вийти на вулиці, щоб попередити людей про шахраїв. Крім того, вони роблять публікації в соціальних мережах, в яких розповідають, що ці "ченці" не представляють ні один з існуючих буддійських храмів. "Знайте", - сказано в одному з їхніх постів в соцмережі Facebook, - це шахрайство".

Кореспонденти AP спробували "розговорити" кількох лжемонахов. Кожен твердив, що він дійсно буддійський монах і що дійсно ведеться збір грошей на храм в Таїланді, однак жоден з них не зміг сказати, де цей храм буде побудований і як буде називатися. Коли ж була зроблена спроба дізнатися їх власні імена, "ченці", як правило" поспішали піти.

Жебрацтво на міських вулицях Нью-Йорку в цілому не заборонено, поки, просячи милостиню людина не починає ставати настирливою. Однак у місцевій адміністрації існує правило, згідно з яким заборонено незаконно збирати пожертви без дозволу влади. Однак коли представника адміністрації запитали про лжемонахов, він заявив, що нічого про них не чув. Правда, він запевнив, що якщо вони будуть порушувати закон, то адміністрація вживе заходів.

Такі ж ряджені ченці промишляють не лише в Нью-Йорку. Їх колеги були нещодавно виявлені в Сан-Франциско. Китайська влада між тим підтвердила, що проблема помилкових священнослужителів, які збирають пожертви на вулицях, існує і в КНР. Це спонукало керівництво запровадити онлайн-реєстрацію всіх буддійських і даоських інтернет-сайтів.