Далай-лама зустрівся з учасниками Міжрелігійного форуму / savetibet.ru

Далай-лама заявив, що система освіти має вчити, як бути щасливою людиною.

Про це він сказав в Індії на зустрічі з учасниками Міжрелігійного форуму Бодхгаї, повідомляє Центр тибетської культури та інформації "Збережемо Тибет".

"Моя мама була надзвичайно доброю. Вона не могла стримати сліз при вигляді людей, що відчували крайню потребу, і завжди чим-небудь ділилася з ними. Вона стала моїм першим учителем співчуття. Сьогодні вчені, спираючись на експерименти, кажуть, що співчуття – це основна природа людини. А значить, наша освітня система має вчити, як знайти спокій розуму, як бути щасливим у щасливій родині та щасливому суспільстві тут і зараз", - сказав він.

Відео дня

"Я завжди кажу, що ми належимо до 7-мільярдного людства. У нас у всіх по два ока, по одному носу й так далі. По суті, ми всі однакові, хіба що у деяких волосся на голові трохи побільше. Ми думаємо однаково й відчуваємо ті ж емоції. Кожен із нас хоче прожити щасливе, радісне життя. Коли ми були маленькими дітьми, наші матері своєю турботою навчили нас, що джерело щастя – це любов і доброта", - вважає Далай-лама.

Він зазначив, що всі різні релігійні традиції здатні допомогти нам знайти спокій розуму, якщо тільки ми слідуємо їм належним чином.