Послідовники дохристиянської віри України-Руси хочуть мати власний храм / runvira.com.ua

Релігійна громада РУНВіри "Лад" звернулися до постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцькради щодо виділення земельної ділянки для будівництва храму у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання комісії 18 липня, повідомляє волинське інтернет-видання "Конкурент".

Натомість в управління земельних ресурсів зауважили, що комісія не виділяє землю, тому представникам громади варто її знайти самостійно.

Відео дня

Самі ж члени релігійної громади запевнили, що до Луцькради звертаються вже втретє і, за їх словами, інші представники релігійних конфесій отримують землю, а вони – ні.

Комісія порекомендувала громаді самостійно віднайти відповідну земельну ділянку для будівництва храму. Якщо ж у Луцьку таку землю не знайдуть, то члени громади можуть її пошукати за межами міста та звернутися до відповідних установ, зазначає видання.

Об’єднання Синів і Дочок України рідної Української Національної Віри - український неоязичницький релігійний рух напрямку рідновіри.

РУНВіра як релігійна організація зареєстрована в Уряді України 1992 року. 

Як зазначається на сайті релігійного об’єднання, «РУНВіра – реформована Духовним Учителем і Рідним Пророком Левом Силенком дохристиянська віра України-Руси; віра в Єдиного Господа з ім’ям Дажбог».

Головним символом РУНВіри є зображення трисуття (тризуба), що означає світ видимий (Яв), духовний (Нав), закони природи, звичаї (Прав).