Гарегін II / blagovest-info.ru

Католікос всіх вірмен Гарегін II на запрошення Папи Римського 4 квітня вирушив у Ватикан, де візьме участь у церемонії відкриття пам'ятника святому Григору Нерекаці.

Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на прес-канцелярія Першопрестольного Ечміадзіна, Католікоса супроводжуватимуть глава Східної єпархії Вірменської Апостольської Церкви у США архиєпископ Хажак Парсамян, голова відділу зовнішніх зв'язків та протоколу Ечміадзіна архієпископ Натан Оганесян, голова відділу міжцерковних відносин Ечміадзіна протоархімандрит Кроці Ананян і глава прес-канцелярії Першопрестольного Ечміадзіна ієрей Ваграм Мелікян.

12 квітня 2015 року під час меси, присвяченій 100-річчю пам'яті Геноциду вірмен в Османській Туреччині у ватиканській базиліці святого Петра, Папа Франциск проголосив Учителем Церкви вірменського святого Григора Нарекаці (бл. 950-1003). У червні 2016 року Папа Франциск сам відвідав Вірменію, і в ході візиту президент країни Серж Саргсян подарував понтифіку макет пам'ятника Нарекаці, висловивши надію, що його велика копія в майбутньому буде встановлена у Ватикані. Макет сподобався Папі, двометровий пам'ятник уже відлитий і встановлений у Ватиканських садах. Урочисте відкриття пам'ятника відбудеться 5 квітня.

Відео дня