Пастор Ендрю Брансон / religionnews.com

Американського пастора готуються судити в Туреччині за звинуваченням у «тероризмі під прикриттям християнства», йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 35 років.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на religionnews, пастор Ендрю Брансон (Andrew Brunson) міститься в попередньому ув'язненні в слідчому ізоляторі вже більше ніж півтора роки. Священик, який є уродженцем містечка Блек Маунтейн у штаті Північна Кароліна (США), перед арештом й ув'язненням ніс свою духовну службу в Туреччині майже 25 років. Він був заарештований разом з дружиною за звинуваченням у використанні християнського вчення для прикриття таємної терористичної діяльності.

Турецька прокуратура, зокрема, ставить йому в провину на сьогодні два тяжких злочини: членство в збройній терористичній організації і військовий шпіонаж.

Відео дня

«Вони фактично примудрилися прирівняти християнське віровчення до тероризму», – заявила Сесіл Хейл, старший юрисконсульт Американського центру закону та справедливості (США) й адвокат священика Брансона. Хоча Хейл заявила, що не має права оприлюднювати всі деталі звинувачення в перекладі з турецької мови, вона все ж відзначила, що Брансона звинувачують у тому, що він діяв як «агент спеціальної військової операції, що діє під виглядом священика Євангельської церкви».

Слухання справи Брансона в суді призначено на 16 квітня. Його інтереси в суді, за інформацією Хейлі, представлятиме Цем Халаверт (Cem Halavert), турецький адвокат.

Брансон жив і працював в Туреччині на узбережжі Егейського моря як служитель Євангельської пресвітеріанської церкви, і останнім часом служив пастором храму Воскресіння Христового в Ізмірі. Він одружений і у нього троє дітей.