/ dp.informator.ua

У суботу, 17 березня, у Дніпрі відбулося відкриття Вірменської Апостольської Церкви - найбільшої у Східній Європі.

Освятити храм приїхав Католікос усіх вірмен, першоієрарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін II, повідомляє "Інформатор".

Близько 10:30 ранку на території вірменського храму на вулиці Леваневського, 13 зібралися тисячі городян. На церемонію прийшли не тільки представники вірменської громади, але і ті, хто хотів приєднатися до цієї події.

Відео дня
/ dp.informator.ua

Будівлю церкви будували 15 років - з 2003 року. Нова церква має велику кількість унікальних барельєфів, які виточували протягом багатьох років.

Відкриття церкви - це, у першу чергу, свято для вірменської громади міста, де всі могли зустрітися і поспілкуватися. Люди вітали один одного з відкриттям храму, адже тепер він стане символом сонячної Вірменії у Дніпрі.

/ dp.informator.ua

Оскільки на церемонію прийшли кілька тисяч людей, на літургію в храм було не проштовхнутися. Для тих, хто не зміг зайти всередину, підготували пряму трансляцію на великому екрані у дворі. Охороняли подію десяток екіпажів поліції, рятувальники та медики.

Крім самої церкви на території вже давно функціонує вірменський центр. Там регулярно проводять уроки вірменської мови, духовні бесіди та інші класи.

17 березня, на вулиці Леваневського, 13, відбулося відкриття Вірменської Апостольської Церкви — найбільшої в Східній Європі. Близько 10:30 на території вірменського храму зібралися тисячі городян. Будівля церкви будували 15 років — з 2003 року. Тепер Дніпро може похвалитися новим культовою спорудою. Нова церква має велику кількість унікальних барельєфів, які виточували на протязі багатьох років. Про це Інформатор повідомляє з місця подій. На церемонію прийшли не тільки представники вірменської громади, але і всі городяни, яким хотілося приєднатися до цієї події. Освятити храм приїхав Католікос всіх вірмен, першоієрарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін II. Відкриття церкви - це, в першу чергу, свято для вірменської громади міста, де всі могли зустрітися і поспілкуватися. Люди вітали один одного з відкриттям храму, адже тепер він стане символом сонячної Вірменії в Дніпрі. Оскільки на церемонію прийшли кілька тисяч людей, на літургію в храм було не проштовхнутися. Для тих, хто не зміг зайти всередину, підготували пряму трансляцію на великому екрані у дворі. Охороняли подія десяток екіпажів поліції, рятувальники та медики. Крім самої церкви на території вже давно функціонує вірменський центр. Там регулярно проводять уроки вірменської мови, духовні бесіди та інші класи. Нагадаємо, що в ніч з 16 на 17 березня в Дніпрі щосили йшла підготовка до відкриття храму. Робочі розкололи і прибрали застояні брили льоду, які змішалися з брудом. Ями засипали асфальтовою крихтою. Вірменська церква на Леваневського Вірменська церква на Леваневського Дніпро - багатокультурне місто Дніпро — багатокультурне місто На церемонію прийшов мер Борис Філатов На церемонію прийшов мер Борис Філатов Захід не змогли пропустити представники різних релігійних громад Захід не змогли пропустити представники різних релігійних громад Католікос всіх вірмен, першоієрарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін II Католікос всіх вірмен, першоієрарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін II Католікоса зустрічали дівчата в національних костюмах Католікоса зустрічали дівчата в національних костюмах Відкриття відвідали багато представників ЗМІ на Відкриття завітали багато представників ЗМІ На церемонію прийшли тисячі городян На церемонію прийшли тисячі городян У храмі яблуку ніде було впасти В храмі яблуку ніде було впасти Нова церква має велику кількість унікальних барельєфів Нова церква має велику кількість унікальних барельєфів Церемонія освячення церкви Церемонія освячення церкви / dp.informator.ua
/ dp.informator.ua
/ dp.informator.uaКатолікоса зустрічали дівчата e національних костюмах / dp.informator.ua
/ dp.informator.ua
/ dp.informator.ua
/ dp.informator.ua