/ chve.org.ua

У Варшаві цими днями відбулася конференція PEF - зустріч лідерів 60 п’ятидесятницьких об’єднань Східної і Західної Європи.

Девізами конференції стали фрази «Нове покоління», «Сильніші разом», «Досягнути недосягнутих», повідомляє сайт Української Церкви Християн Віри Євангельської. 

Одночасно із  конференцією PEF у столиці Польщі відбулися робочі засідання PEM - місіонерських організацій Європи. Один із семінарів на тему «Місіонерська ситуація в Росії, Криму, на сході України» викладав перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ  Микола Синюк. Під час засідання єпископ з України розглянув питання щодо перспектив спільної  діяльності в контексті схід-захід Європи.

Відео дня
/ chve.org.ua

«Ми відкриті до співпраці, але має бути взаємність. Захід має відійти від стереотипу – Схід це щось другорядне. Окрім декларативних заяв про відкрите серце Західної Європи, варто хоч трохи привідкрити гаманці і у нас все вийде»,  –  підсумовував єпископ Микола Синюк.

Єпископ також зустрівся з українською молоддю Варшави. Він відзначив, що молоді брати й сестри, які виїхали за кордон, цікавляться не тільки заробітками, але й євангельськими істинами та принципами християнського життя.