Британські в'язниці запрошують на роботу капеланів-язичників / Scandi.News, ілюстративне фото

Британські в'язниці запрошують на роботу капеланів-язичників, які могли б здійснювати «релігійне піклування про ув'язнених і співробітників, які дотримуються язичницької традиції».

Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today", щоб отримати таку роботу, кандидат повинен мати досвід у здійсненні публічних ритуалів, похоронного обряду та проведенні семінарів зі змішаним язичницьким традиціям у рамках тюремної системи», - йдеться в оголошенні, розміщеному на урядовому сайті.

«Тюремному жерцеві обіцяють роботу з частковою зайнятістю та річний оклад 29 176 фунтів. За задумом керівництва британської служби виконання покарання, язичник має влитися в багаторелігійну команду капеланів, щоб надавати «на належному рівні пастирську допомогу всім, хто цього потребує, незалежно від їхньої віри чи традиції».

Відео дня

Англійське міністерство юстиції офіційно визнає в якості релігії язичництво, до якого відноситься широкий спектр традицій – в тому числі вікка, друїдизм та одинізм. В'язням британських в'язниць дозволено мати при собі атрибути язичницьких культів – намиста з пентаграммами, чаші та пахощі.

Зі свого боку, директор Братства одинистів Ральф Харрісон розповів в інтерв'ю Daily Telegraph, що його громада окормляє ув'язнених самостійно.

«Нині з'явилася тенденція змішувати традиційні язичницькі вірування з сучасними традиціями і чаклунськими повір'ями, - каже шанувальник Одіна. – Звичайно, це полегшує піклування про ув'язнених, але суперечить нашим релігійним поглядам».

«Ми надаємо підтримку одиністам, які потрапили у в'язницю, і тим ув'язненим, які навернулися в одинізм, вже перебуваючи за ґратами. Наша головна задача – забезпечити їх одиністською літературою, в першу чергу Еддами, які для нас еквівалентні Біблії та Корану. Однак якщо християни і мусульмани, які сидять у в'язниці, не відчувають проблем з отриманням своїх священних книг, то одиністам часом важко дістати таку літературу», – додав лідер язичників.