Католікос всіх вірмен Гарегін II прийняв Президента Лівану Мішеля Ауна / panorama.am

Верховний Патріарх і Католікос усіх вірмен Гарегін Другий у Першопрестольному святому Ечміадзіні прийняв президента Республіки Ліван Мішеля Ауна, який прибув з офіційним візитом до Вірменії.

Як повідомляє "Panorama.am" на запрошення президента Вірменії Сержа Саргсяна 21 лютого з офіційним візитом до Вірменії прибув президент Республіки Ліван Мішель Аун. У рамках візиту заплановані його зустрічі з президентом, головою національних Зборів, прем'єр-міністром.

Під час зустрічі Католікос всіх вірмен Гарегін Другий привітав візит президента дружньої країни в Вірменії і в духовному центрі вірменського народу, з задоволенням констатувавши, що тісні вірмено-ліванські зв'язки мають глибокі історичні корені, міцно засновані на взаємній довірі.

Відео дня

Католикос висловив сподівання, що візит президента Лівану у Вірменію дасть новий імпульс зміцненню двостороннього співробітництва в різних сферах і подальшого розширення взаємин двох народів.

Католікос Гарегін II торкнувся також ролі вірменської громади Лівану, зазначивши, що вона є однією з найбільш традиційних й організованих громад і користується повагою і дбайливим ставленням влади цієї країни.

У справі посилення вірмено-ліванських зв'язків католикос відзначив важливість тих обставин, що в Лівані знаходяться Католікосат Великого Будинку Кілікії, а також патріархат Вірменської католицької церкви.

У свою чергу президент Аун висловив сподівання, що його візит в дружню країну принесе позитивні результати у справі подальшого розвитку вірмено-ліванських відносин. Президент додав, що він добре знайомий з вірменською історією та культурою, і вірменський народ йому відомий як хоробрий народ з твердою вірою.

При цьому Мішель Аун вказав, що вірменська громада Лівану робить величезний внесок в економічну, культурну, освітню та інші сфери.