Пресвітери місцевих церков зможуть хрестити в останні суботи липня листопада / uuc.adventist.ua

Нова ініціатива учнівства Церкви адвентистів сьомого дня в Австралії (AUC) дасть можливість місцевим церковним пресвітерам хрестити двічі на рік.

Це перший випадок, коли пресвітери місцевих церков будуть брати участь у програмі, що отримала підтримку від Південного Тихоокеанського дивізіону і Генеральної конференції Церкви Адвентистів сьомого дня, яка координує роботу Церкви у всьому світі. Про це повідомляє "Церква АСД в Україні".

«Ми працюємо над цією програмою вже більше року. Ініціатива успішно випробувана в Інтерамериканському дивізіоні, і AUC схвильована можливістю використовувати її у якості інструменту для учнівства тут, в Австралії», — сказав президент AUC Хорхе Муньос.

Відео дня

Керівник особистого служіння AUC Крістіан Копакану сказав, що нова ініціатива дозволить пресвітерам місцевих Церков адвентистів сьомого дня працювати відповідно до їх високих духовних покликань. «З біблійної точки зору пресвітери були наріжним каменем місцевої церкви як для пастирського обслуговування, так і для учнівства», — сказав він. «У всьому світі сьогодні, де церковні пресвітери діють відповідно до їх біблійних покликань, ми бачимо стрімке зростання Божого царства».

На цей час Церковне керівництво дозволяє пресвітерам за умови схвалення конференції хрестити нових членів, коли хрещення проводиться у віддаленому місці. Згідно нової системи, пресвітери місцевих церков, які завершили навчальну програму, зможуть хрестити в останні суботи липня та листопада.

«Пресвітери вважають, що вони недостатньо підготовлені до навчання, дослідження Біблії або подальшого служіння. Ця програма дозволить їм не тільки робити всі ці речі, але і мати благословення хрестити тих, з ким вони вчаться», — сказав Муньоз.

Щоб брати участь у програмі, пресвітери повинні зареєструватися для навчання зі своїми пасторами місцевих церков. Потім навчання буде завершено або в Інтернеті, або на місці зі священиком місцевої церкви. Програму запустять у найближчі кілька місяців.