1

Представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Департаменту соціальної політики міської ради та голова обласного об’єднання Церкви Християн Віри євангельської Михайло Якобчук 14 лютого відвідали Дім милосердя «Віфезда» в селі Вінницькі Хутори.

Дім милосердя нещодавно відкрився в при обласному об’єднанні ЦХВЄ, повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

"Будинок створений  для осіб, що потрапили у складні життєві обставини. Більшість людей – це колишні в’язні, люди, які постраждали внаслідок насильства у родині, втратили житло, а також безпритульні", – розповів директор закладу Ярослав Сімашко.

Відео дня
2

Загалом в Домі милосердя створені всі умови для проживання 40 осіб, наразі  тут перебуває 27, проте ліжко-місця, на даний час, призначені лише  для осіб чоловічої статі. Окрім проживання і харчування, в закладі безпритульні можуть отримати ще цілу низку послуг – допомогу у відновленні документів, супровід до медичних закладів тощо. Передбачені місця й для людей з особливими потребами.

За словами директора, заклад діє на благодійних засадах завдяки допомозі віруючих об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської. Програма перебування базується на християнських істинах та має на меті, в першу чергу, допомогти людині побачити реальне життя, орієнтуватися в ньому, заново соціалізуватися, відновити сімейні стосунки і відносини з рідними, звикнути до роботи і влитися в нове, здорове суспільство.