Фото УНИАН

У Харкові на урочистостях з нагоди 215-річчя єпархії УПЦ молилися про мир в Україні (фоторепортаж)

13:49, 06.10.2014
3 хв.

Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій 3-4 жовтня очолив урочистості з нагоди 215-річчя утворення Харківської єпархії.

В цей день Предстоятель Української Православної Церкви відвідав у Харкові храм святих Жон-мироносиць, будівництво якого ведеться в центрі міста.

Блаженніший ознайомився з ходом будівельних робіт та оглянув нещодавно освячений нижній храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського.

Відео дня

Увечері в Благовіщенському кафедральному соборі Харкова митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння.

За богослужінням Блаженніший митрополит Онуфрій звершив заупокійну літію на могилі митрополита Никодима (Руснака) в нижньому храмі Благовіщенського собору на честь святителя Мелетія, архієпископа Харківського.

4 жовтня, у день віддання свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, митрополит Онуфрій очолив у Благовіщенському соборі Божественну літургію.

За Літургією митрополит Онуфрій підніс молитву про мир і добробут в Україні.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика привітав єпископат, духовенство та прихожан з 215-річчям Харківської єпархії.

В архіпастирському слові він закликав священнослужителів до подвигу терпіння, а віруючим побажав допомоги Божої в трудах.

За старанне служіння Предстоятель Української Православної Церкви нагородив митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

Правлячий архієрей Харківською єпархією від імені духовенства і віруючих сердечно подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за візит. На молитовну пам'ять митрополит Харківський Онуфрій підніс Його Блаженству список Озерянської ікони Божої Матері.

Крестный ход в Свято-Покровский монастырь по случаю 215-летия Харьковской епархии. Харьков. 4 октября. Фото УНИАН.
1

Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив хресний хід від Благовіщенського кафедрального собору до Покровського чоловічого монастиря.

Під час ходи лунали молитви до Господа, Пресвятої Богородиці та святих угодників про дарування милості, миру і заступництва православному народу.

Митрополит Онуфрій освятив храм на честь ікони Божої Матері «Піщанська»

Прощаючись з духовенством і мирянами, Блаженніший владика благословив віруючих з балкона архієрейській резиденції на території Покровського монастиря.

Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Святогірську Лавру

Фото УНІАН

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся