Погребіння Митрополита Володимира: люди вірять, що Блаженніший стане небесним молитовником і покровителем (фоторепортаж)
Погребіння Митрополита Володимира: люди вірять, що Блаженніший стане небесним молитовником і покровителем (фоторепортаж)

Погребіння Митрополита Володимира: люди вірять, що Блаженніший стане небесним молитовником і покровителем (фоторепортаж)

18:33, 07.07.2014
3 хв.

Заупокійна літургія та відспівування спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира відбулися 7 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври.

Відео дня

Богослужіння очолив місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

У останню путь Блаженнішого проводжали в день великого свята - Різдва святого пророка, Предтечі й Хрестителя Іоанна.

На похорон Митрополита Володимира прибули представники Помісних Православних Церков.

Незважаючи на те, що день погребіння співпав з початком робочого тижня, тисячі людей прийшли вшанувати пам'ять Предстоятеля Української Православної Церкви.

На відспівування прибули колишні і нинішні депутати і можновладці. 

З Митрополитом Володимиром простився екс-президент Віктор Ющенко.

Віряни називали тіло Блаженнішого - мощами, а труну - ракою і говорили, що вірять у те, що скоро ми дізнаємося силу його молитов перед престолом Божим, бо він вже "вдома", ближче до Господа.

Люди впевнені, що Митрополит Володимир не лишить свою паству і на Небесах буде молити Бога про Україну, про Церкву і свій народ.

За богослужінням голови делегацій оголосили листи співчуття від Предстоятелів Помісних Церков.

Після закінчення Божественної літургії і відспівування представники Помісних Православних Церков і духовенство Української Православної Церкви в останній раз простилися і поцілували Його Блаженство. 

Труну із тілом Митрополита Володимира хресною ходою обнесли навколо Успенського собору і перенесли до дзвіниці біля храму Різдва Божої Матері, що на Дальніх печерах лаври.

Собором архієреїв і духовенства було звершено останню заупокійну літію, після якої труну з тілом Митрополита Володимира захоронили.

Блаженнішого поховали на старому монастирському кладовищі, згідно його передсмертної волі.

"Нехай Господь прийме душу Блаженнішого у Царство Небесне! Митрополит стане нашим небесним молитовником і покровителем", - вірять люди.

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відійшов до Господа 5 липня на 79 році життя.

З благословення намісника Києво-Печерської лаври Митрополита Павла, протягом сорока днів від дня кончини Предстоятеля, щодня о 12.00 братія монастиря звершуватиме панахиди біля могили новопреставленого Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.

Анна Горпинченко, "УНІАН-Релігії".

Фото УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся