У Сімферополі відкрили пам'ятник Сергію Радонезькому (фоторепортаж)
У Сімферополі відкрили пам'ятник Сергію Радонезькому (фоторепортаж)

У Сімферополі відкрили пам'ятник Сергію Радонезькому (фоторепортаж)

20:08, 06.06.2014
2 хв.

WebRep currentVote noRating noWeight

У Сімферополі 6 червня відбулося відкриття пам'ятника преподобному Сергію Радонезькому - одному з найбільш шанованих святих Руської Православної Церкви. Подію приурочено до святкування в 2014 році 700-річчя з дня народження Сергія Радонезького.

Захід проходив у рамках VIII Міжнародного фестивалю «Велике руське слово», повідомляє прес-служба Ради міністрів Криму.

Відео дня

Символічно, що пам'ятник встановили у однойменному сквері імені Сергія Радонезького. Скульптуру виготовлено з граніту та бронзи. В руках у преподобного ікона Святої Трійці. Пам'ятник називається «Сергій Радонежський - збирач землі руської».

Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар звершив чин освячення пам'ятника.

У 2014 році Православна Церква відзначає 700-річчя від дня народження преподобного Сергія Радонезького, який зіграв важливу роль у духовному зміцненні руського народу.

Участь в урочистій церемонії взяв спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін, який висловив сподівання, що пам'ятник Сергію Радонезькому стане символом добра, справедливості, а також символом збереження історичних та культурних цінностей.

«Ми відзначаємо 700-річчя преподобного Сергія Радонезького, який зробив винятковий внесок у життя Руської православної церкви багатонаціонального російського народу і долі російської державності», - зазначив голова Держдуми РФ.

Довідка "УНІАН-Релігії"

Сергій Радонезький - засновник Троїцького монастиря під Москвою (нині Троїце-Сергієва лавра), перетворювач чернецтва в Північній Русі.

Сергій Радонезький шанується Православною Церквою в лику святих як преподобний і вважається найбільшим подвижником землі Руської.

7 квітня на зустрічі членами Президії Держради Республіки Крим Голова Держдуми РФ Сергій Наришкін виступив з ініціативою відкриття пам'ятника Сергію Радонезькому в Сімферополі.

29 травня Сімферопольська міська рада прийняла рішення про створення у місті скверу імені Святого Преподобного Сергія Радонезького.

Створення скверу приурочено до 700-річчя народження Сергія Радонезького і 230-ї річниці заснування Сімферополя. Сквер розташований на перетині вулиць К.Маркса і В.Жуковського, за будівлею Державної Ради РК.

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".

Фото УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся