Свято Стрітення в Києво-Печерській лаврі: освячення свічок, постриг у читці і священицька хіротонія (фото)
Свято Стрітення в Києво-Печерській лаврі: освячення свічок, постриг у читці і священицька хіротонія (фото)

Свято Стрітення в Києво-Печерській лаврі: освячення свічок, постриг у читці і священицька хіротонія (фото)

15:46, 15.02.2014
2 хв.

В Успенському соборі Києво-Печерської лаври сьогодні, в день свята Стрітення Господнього, відбулося урочисте архієрейське богослужіння, яке очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський, Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Климент.  

Відео дня

Перед початком Божественної літургії відбувся традиційний щорічний постриг у читці вихованців випускного класу Київської духовної семінарії.

Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив священицьку хіротонію викладача Київських духовних шкіл диякона Андрія Ухтомського, який у свій час багато потрудився у видавничому відділі монастиря.

По закінченні богослужіння намісник лаври привітав парафіян зі святом, багато з яких причастилися Святих Христових Таїн, а також архієреїв, які підносили в цей день спільні молитви. 

Керуючий справами УПЦ, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський, Броварський Антоній привітав семінаристів зі звершеною хиротесиєю і нагадав, що це священнодійство накладає особливі зобов'язання і відповідну моральну відповідальність перед Богом, церквою і духовною школою. Студенти подякували митрополитові Антонію і привітали зі святом.

Згідно з церковним статутом в цей день в храмах відбувається освячення свічок. Звичай святити свічки на свято Стрітення прийшов у Православну Церкву в ХVII столітті. Стрітенські свічки зберігаються весь рік і запалюються під час домашньої молитви.

Свято Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа - це спогад про зустріч людства в особі старця Симеона зі Спасителем світу.

З того часу минули століття, але кожен із віруючих людей, також зустрівся з Христом: в дитинстві або у підлітковому віці, в зрілому віці або в старості. 

"УНІАН-Релігії", за матеріалами офіційних сайтів УПЦ

Фото: сайт Києво-Печерської лаври, "Фотолітопис".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся