Учасник повітряного Хресного ходу: У небі я розумів - від того як ми молимося і як Господь почує, залежить доля України
Учасник повітряного Хресного ходу: У небі я розумів - від того як ми молимося і як Господь почує, залежить доля України

Учасник повітряного Хресного ходу: У небі я розумів - від того як ми молимося і як Господь почує, залежить доля України

17:11, 29.01.2014
3 хв.

Над Україною у небі помолилися. Вчора, 28 січня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, Українська Православна Церква здійснила повітряний Хресний хід з чудотворними іконами та святинями навколо країни. 

Відео дня

Про те як все відбувалося "УНІАН-Релігії" розповів учасник події - клірик Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці протодиякон Антоній Коваль.

ВІДЕО

"Це був перший за історію України Хресний хід межами батьківщини з такою великою кількістю особливо шанованих святинь. Ми облетіли майже всі міста України.

Дуже приємно і благодатно було молитися з митрополитом Володимиром - намісником Почаївської Лаври і з владикою Даміаном - намісником київського Введенського монастиря.

Спочатку молитися було дуже важко, потім стали по черзі читати акафісти і відчулася духовна легкість.

Коли я перебував у повітрі, розумів, що це не просто повітряна прогулянка або подорож, а реальна духовна праця. Від того як ми будемо молитися, і як Господь почує наші благання, залежить доля України.

Адже ми знаємо, що під час Великої вітчизняної війни з чудотворною іконою облетіли Москву, і місто встояло під тиском нападу ворога!

Там і справді була велика благодать, бо зібрали в одному місці великі святині Православної церкви.

Мені було радісно, що я був учасником такої відповідальної події. Не кожному випадає така можливість. Сподіваюся, що наш повітряний Хресний хід поверне події на Україні в бік миру, добра і благополуччя".

На борт літака взяли чудотворні ікони Божої Матері: «Почаївська», «Призри на смирення», «Ізюмська (Піщанська)», «Десятинна», «Непорушна Стіна», «Аз есмь с вами и никтоже на вы», а також ікону великомученика Георгія Побідоносця з часткою мощів. 

Також на борту літака був ковчег зі святинями: часткою Хреста Господнього, частками мощів апостола Крискента, рівноапостольних Марії Магдалини та Ніни, великомучеників Пантелеімона Цілителя,  Димитрія Солунського, мучеників Трифона, Харлампія, Анфіма Нікомідійського, мучениць Варвари, Ірини, преподобних Ісаакія Дамаскіна, Іова та Амфілохія Почаївських,  Пелагеї Палестинської,  святителів Григорія Богослова, Іакова Персіянина, Іоанна Милостивого.

Святині супроводжували: намісник Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, намісник Введенського монастиря м. Києва єпископ Фастівський Даміан, намісник Різдва Богородиці Десятинного монастиря м. Києва архімандрит Гедеон (Харон), ченці Почаївської Лаври.

Перед польотом у Десятинному монастирі була звершена Божественна літургія.

Літак зі святинями тричі облетів  Київ.  Подальший маршрут Хресної ходи був таким: Чернігів – Конотоп – Суми – Глухів – Харків – Ізюм – Луганськ – Донецьк – Маріуполь – Керч – Севастополь – Сімферополь – Херсон – Миколаїв – Одеса – Ізмаїл – Чернівці – Івано-Франківськ – Мукачеве – Ужгород – Львів – Рівне – Житомир – Київ.

Повернувшись до столиці, у Введенському монастирі перед святинями був відслужений подячний молебень.

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії"

Фото Максима Брусники, Фотолітопис.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся