У Дніпродзержинську відкрили 9-метрову статую Христа Спасителя
У Дніпродзержинську відкрили 9-метрову статую Христа Спасителя

У Дніпродзержинську відкрили 9-метрову статую Христа Спасителя

11:33, 17.09.2013
3 хв.

У Дніпродзержинській єпархії УПЦ створюють Духовно-просвітницький комплекс.

У Дніпродзержинську 15 вересня відбулося відкриття 9-метрової статуї Христа Спасителя.

Роботи зі створення Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії Української православної церкви, яка є наймолодшою із трьох єпархій у Дніпропетровській області, тривають за сприяння віце-прем`єр-міністра України Олександра Вілкула.

Відео дня

«В день міста, Дніпродзержинськ отримав у подарунок справжню перлину – Соборну площу з пам`ятним знаком «Голгофа». Потрібність духовно-культурного центру, який створюється в Дніпродзержинську, сьогодні відчувається якнайвиразніше. Новий містобудівний ансамбль неодмінно буде гідно оцінений жителями міста і стане значимим місцем відродження і розвитку духовних цінностей. Вважаю, що духовно-просвітницький комплекс стане прикрасою як нашого міста, так і всієї Дніпропетровщини. Вірю, що вслід за Преображенням Соборної площі станеться і перетворення наших сердець», - сказав єпископ Дніпродзержинський та Царичанський Володимир.

«Собори, церкви, культурні пам’ятки – це душа України. Доки жива душа – живий і народ», - сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час відкриття об’єкту.

Композиція складається з пагорба, який символізує Голгофу (діаметром 20 м в основі і висотою 3,3 м), і хреста з розп`ятим Христом Спасителем (висотою 9 м).

Проект та скульптуру створив відомий Дніпродзержинський скульптор Гарнік Хачатрян. Скульптура вилита з бронзи на Південному машинобудівному заводі Дніпропетровська. Вага скульптури з Христом Спасителем становить 8 тон.

Закінчені роботи по облаштуванню Присоборної площі, частиною якої є скульптурна композиція «Голгофа». Зокрема, виконані роботи з улаштування центрального входу та облаштування зовнішнього освітлення на площі.

«Будівництво Дніпродзержинського Духовно-просвітницького комплексу триває в п’ять етапів. У 2012 році відкрито єпархіальне управління. Завершено другий етап - будівництво Присоборної площі, прилеглої до Свято-Миколаївського кафедрального собору. Відкрито єдину в Україні архітектурно-скульптурну композицію «Голгофа». За 2 роки роботи зі створення Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії будуть повністю завершені», - сказав Олександр Вілкул.

Третій етап створення Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії Української Православної церкви включає в себе будівництво малого храму: хрестинної, трапезної та актової зали.

Наступний етап проекту (четвертий) – це реставрація пам`ятки архітектури національного значення Свято-Миколаївського кафедрального собору, який збудований у 1894 році. Проектом реконструкції передбачено укріплення фундаменту та проведення внутрішніх і зовнішніх оздоблювальних робіт. Наразі розроблено проектно-кошторисну документацію. Роботи будуть закінчені в 2015 році.

П`ятий етап - це створення в 2015 році Духовного центру. До складу центру будуть входити недільна школа та відділи єпархії по роботі з дітьми та молоддю.

Проект на 100% фінансується за благодійні кошти.

"УНІАН-Релігії"
 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся