Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ: Оновлюється душа вашої Церкви і вашого народу
Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ: Оновлюється душа вашої Церкви і вашого народу

Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ: Оновлюється душа вашої Церкви і вашого народу

20:13, 23.04.2013
4 хв.

"Я знаю проблеми та труднощі... Бажаю, щоб Господь укріплював та давав силу українському народові..." ФОТОРЕПОРТАЖ.

Патріарх Святого Града Єрусалима Феофіл ІІІ 23 квітня, під час перебування в Україні, відвідав Успенську Києво-Печерську Лавру.

Біля Святих воріт обителі Патріарха Феофіла зустрів Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир, духовенство Лаври та столиці, викладачі і студенти Київських духовних шкіл, директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина, віруючі.

Відео дня

В Успенському соборі Лаври Патріарх Феофіл очолив подячний молебень.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир привітав Блаженнішого Патріарха Феофіла.

«Ваше Святішество, сьогодні ми знову зустрічаємо Вас як Предстоятеля однієї з Помісних Церков та згадуємо у наших молитвах, а також просимо Ваших святих молитов. Мене завжди дивувало те, як радо Ви приймаєте наших паломників на Святій Землі, супроводжуючи їх катехізичними настановами.

Я вітаю Вас від імені нашого єпископату, намісника і братії Лаври, тих, хто тут навчає та навчається, духовенства та усього благочестивого народу, та дякую Вам за те, що Ви, прибувши на Україну для участі у конференції, відвідали й нас. Ми віримо і просимо, щоб за молитвами Вашого Святішества та Блаженства, Господь умиротворив народи, щоб благословив усіх миром та продовжив наші роки життя, щоб ми славили Бога та Його Пречисту Матір.

Благословіть усіх благословенням від Сиону і нехай укріпить нас Господь. Нехай, за молитвами Божої Матері, Господь оберігає Вас і Вашу паству», - сказав Предстоятель УПЦ.

У своєму слові Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви привітав духовенство та віруючих нашої Церкви зі святом Воскресіння Христового, що наближається:

«Се, что добро, или что красно, но eже жити братии вкупе» - саме ці почуття переповнюють нас, коли ми знаходимося тут серед вас. Під час сьогоднішнього візиту ми побачили наскільки оновилася Лавра і я бачу, що це оновлення не тільки зовнішнє, яке стосується храмів, але оновлюється і душа вашої Церкви, вашого народу. Ви, перебуваючи тут у Святій Лаврі, просвітлені молитвами єпископату, багатьох преподобних подвижників, також свідчите про істину Воскреслого Христа та у свою чергу молитеся за нас.

У цей момент, коли ми перебуваємо у храмі, в ім`я Божої Матері, ми не відчуваємо себе відвідувачами, ми є Вашими співбратами, які моляться разом із Вами. Я знаю проблеми та труднощі, з якими зустрічається ваша країна. З подібними проблемами стикаємося і ми. Але всі ці проблеми не мають ніякого значення перед лицем Воскреслого Христа. Я бажаю, щоб Господь укріплював та давав силу українському народові, укріпляв єпископат та духовенство, а особливо хочу побажати, щоб Господь укріплював Вас, Ваше Блаженство.

Тому що Ваше служіння – це служіння єдності тут у вашій місцевій Помісній Церкві. Ваші богословські уроки та слово Пастиря є великим духовним подвигом. Це не тільки слова похвали, але слова, що підтверджуються Вашим життям та архіпастирським служінням. Ви, Ваше Блаженство, є тією ланкою, яка поєднує Україну та Святі міста. Разом із тим Ви є основою, на якій ґрунтується Українська Церква і Ви будуєте цю Церкву.

Дивлячись на архієреїв, духовенство, паломників, що прибувають на Святу Землю з Вашого благословення, я бачу як зростає ваша Церква. В обличчях ієрархів вашої Церкви ми бачимо відображення Вашого світла, Вашої діяльності, Вашого архіпастирського служіння.

Можу Вас запевнити, що ми завжди молимося за Вас, коли звершуємо Літургії на Гробі Господньому, у Віфлеємі, на місці Успіння Божої Матері та інших святих місцях. Напередодні цих святих днів, я хочу, щоби ми всі разом помолилися Богу, Який би Вас укріпив, укріпив вашу Церкву і ми всі разом зустріли Світле Христове Воскресіння».

Предстоятель Єрусалимської Церкви оглянув оновлений Успенський собор та поспілкувався з Блаженнішим Митрополитом Володимиром.

Підготувала Марія Горобець, "УНІАН-Релігії"

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Київської Митрополії УПЦ та з відкритих джерел.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся