Кавказькі пустинножителі - про суть гріха прийняття цифрових ідентифікаторів
Кавказькі пустинножителі - про суть гріха прийняття цифрових ідентифікаторів

Кавказькі пустинножителі - про суть гріха прийняття цифрових ідентифікаторів

02:17, 15.11.2012
18 хв.

Звернення ченців Свято-Троїцького скиту - до патріарха Кирила. Ставлення ченців-пустельників до глобалізації.

Кавказькі пустинножителі - чернець Костянтин з братією Свято-Троїцького скиту звернулися до Патріарха Кирила та членів комісії Міжсоборної Присутствія з питання обговорення Проекту документа «Про позицію Церкви у зв`язку з появою і перспективами розвитку нових технологій ідентифікації особи».

У своєму зверненні монахи-пустельники розмірковують про духовне значення цифрової ідентифікації, дають визначення суті гріха при прийняття цифрових ідентифікаторів і прийдешньої «печаті-накреслення» у світлі заповідей Христових. На їхню думку, «на сучасному етапі життя суспільства релігія богопротивлення підводить до переходу в рабство« нового світового порядку ».

«Сподіваємося, що священноначаліє прийме за доцільне продовжити і поглибити богословське обговорення даного питання ... Від нинішньої пильності та правильності духовної оцінки (висновків) багато в чому залежатиме вічна доля мільйонів душ, за які помер Христос», - вважає братія монастиря.

Відео дня

«Реалізуючись через людей, релігія сатани оформилася в релігію «життєву» - про яку сказав Господь: « ... відійди від Мене ... думаєш не про те, що Боже, а про людське »(Мф. 16:23). При цьому прийняття особистого цифрового ідентифікатора є свого роду «хрещенням» у цю релігію - переходом з числа «оголошених» у ряди членів «нового світового порядку» - «раю на землі».

«З благословення старців, ми виклали наші міркування по даній темі на папері.
Оскільки в Проекті документа «Про позицію Церкви у зв`язку з появою і перспективами розвитку нових технологій ідентифікації особи» від 30 травня 2012 року, комісія Міжсоборного Присутствія на чолі зі Святішим Патріархом Кирилом, закликає клір, чернецтва і всіх вірних чад Святої Церкви: «... виявити в даному непростому питанні християнське тверезомислення і піклуватися про свободу сповідання віри », - то сьогодні і ми, підкоряючись цьому заклику, пропонуємо нашу скромну працю для загальноцерковного розгляду».

Документ складається з 33 сторінок, ознайомитися з повним текстом можна ТУТ.

«УНІАН-Релігії» публікують найбільш значущі витримки зі Звернення пустельників.

МІРКУВАННЯ ПРО ДУХОВНЕ ЗНАЧЕННЯ ЦИФРОВОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ

"Реалізуючись через людей, релігія сатани оформилася в релігію« життєву », про яку сказав Господь: відійди від Мене, думаєш не про те, що Боже, а про людське (Мф. 16, 23).
Не визначаючи для себе правилом життя заповіді Христові, людина неминуче зливається зі свого роду антиподом Божественної світобудови - антихристиянським безпорядочним «порядком» життя.

НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ РЕЛІГІЯ БОГОПРОТИВЛЕННЯ ПІДВЕЛА ДО ПЕРЕХОДУ В РАБСТВО «НОВОМУ СВІТОВОМУ ПОРЯДКУ»

"Якщо сьогодні не зрозуміти, що світ без виконання заповідей Божих з кожним днем усе більше і більше засвоює собі цю стародавню «таємницю беззаконня», реалізуючи ідею богопротивлення сатани, то неможливо буде зрозуміти, чому за прийняття сьогоднішніх особистих цифрових ідентифікаторів і завтрашнього «накреслення на руку або чоло» послідує вічна мука".

"Сьогодні процес відпадання від Бога звершується в глибині людських сердець таємно, але при прийнятті особистих довічних цифрових ідентифікаторів виявляє себе і стає вже явним, переводячи православ`я з хрестом Христовим у православ`я« з комфортом », релігію не від світу цього (Ін. 18, 36 ) в релігію богопротивлення ... "

НИНІШНІЙ СТАН СВІТУ - ПЛІД ТРУДІВ ІДЕОЛОГІВ БОГОПРОТИВЛЕННЯ

"Релігія богопротивлення стала рушійною силою і сенсом життя людей, не в Бога, але полоні диявольських ідеєю стати «сильними світу цього». Такі ідеологи, що надихаються сатаною, творять свій богоборчий «антисвіт» як антипод світу, створеного за задумом Божим. А ми ніяк не можемо усвідомити, що, якщо будемо жити за звичаєм віку цього, то знехотя й непомітно станемо жити за волею князя, що панує в повітрі, духа, що діє нині синах противлення (Еф. 2, 2), які входять до складу так званого «світового уряду»".

"Сьогодні, нав`язуючи цифрову ідентифікацію, нам пропонують стати учасниками (а точніше - бранцями) цього «нового світового порядку». Під слушним приводом «благоустрою світу» втілюється в життя багатогранна богоборчеська ідея. Ми ж, не розуміючи глибин підступності сатанинського, схвалюємо цю ідею і своїм життям беремо участь в її здійсненні. Тому, якщо ми, християни, підтримуючи подібні нововведення, будемо бездумно «поступати як інші народи», то неминуче відступимо від Христа ".

«ПЕЧАТЬ-НАКРЕСЛЕННЯ» І ОСОБИСТИЙ ЦИФРОВИЙ ІДЕНТИФІКАТОР

"Природньо, виникає питання: в нашому житті було, є і ще може бути багато різних номерів і чисел - так ухвалення якого з них є гріховним? Тому в першу чергу варто звернути увагу на особливі ознаки таких чисел, які нам вказує Святе Письмо:
1) він зробить те, що всім, малим і великим, багатим і вбогим, вільним і рабам дано буде... - тобто такі числа будуть законодавчо встановлені обов`язковими для всіх;

2) не маючи такого «накреслення», «імені звіра» або «числа імені його», буде неможливо ні купувати, ні продавати - здійснення безготівкових фінансових розрахунків буде неможливим без використання такого «числа» або «накреслення»;

3) таке «число» або «накреслення» має бути «числом людським» - носієм його повинна стати кожен людина, що живе на Землі.

Треба відзначити, що суть самої проблеми полягає в прийнятті чи відкиданні особистого цифрового ідентифікатора, що заміняє ім`я християнина на цифрове, незалежно від форми його зовнішнього носія:

- вчора це були довідки про присвоєння ІПН;
- сьогодні - цифрові електронні картки (паспорти з особистими кодами, біометричними даними й іншою машинозчитуваною інформацією, універсальні електронні картки (УЕК));
- завтра це, ймовірно, будуть чіпи (або інші новітні нанотехнології), впроваджувані в тіло людини.

Тому ми розглядаємо проблему присвоєння особистого цифрового ідентифікатора як такого, а не яку-небудь окрему форму його зовнішнього носія ".

Ми поділяємо і підтримуємо думку Священного Синоду Української Православної Церкви від 3 червня 1998 року про те, що «процес відпадання від Бога і Його благодаті ... нині таємно вчиняється в глибині людських сердець », і « ... індивідуальний ідентифікаційний номер ... може стати "печаткою антихриста" ». Ось те, найголовніше «зречення», яке не дозволено допускати християнину".

"Господь, як Всезнаючий, знав, що християни останніх часів - по своїй прихильності до земного, від неуваги до Євангельських заповідей, в силу мистецтва зваблювання сатани і лукавою благовидності його справ - не побачать і не визнають у прийнятті цифрового « антиімені» гріховного діяння. І тому Він настільки докладно відкрив апостолу Іоану Богослову суть «накреслення». А без такого свідоцтва ми навряд чи б угледіли згубу для своєї душі в пропонованих нам сьогодні технологіях ідентифікації особистості ".

"У тих, хто очікує ухвалення печаті з попереднім зреченням від Христа, запитаємо:
- Як Ви вважаєте, прийняти людині «печать антихриста» - це смертний гріх чи ні?
- Звичайно, смертний!
- А вбивство і блуд вважаються смертними гріхами?
- Звичайно.
- А у того, хто має намір вчинити вбивство, хіба хтось (сатана чи чоловік) вимагає попереднього словесного зречення від Христа? ..
Таке очікування - плід недомислія. І, до всього іншого, це - дуже шкідлива думка, тому що їй раді вірити всі ті, кому нібито колись уважно і серйозно займатися справою свого порятунку. Адже поки не змушують відрікатися від Христа - все добре і можна спокійно жити в своє задоволення, приймаючи електронні картки та чіпи ".

"Але в основу управління «новим світовим співтовариством» закладено присвоєння нового цифрового імені, що ідентифікує особу, кожній людині на землі ... Важливим стратегічним моментом у побудові «нового світового порядку» є планомірна підготовка людства до згоди з тією думкою, що застосування цифрових ідентифікаторів у повсякденному житті (спочатку просто номерів (ІПН), потім - різного виду електронних карток з персональними соціальними та біометричними даними, і лише після - чіпа, «знамена на руку або чоло») є зручним і «безпечним».

Прийняття нинішніх особистих кодів та цифрових ідентифікаторів, без яких завтра нікому не можна буде ні купувати, ні продавати, випереджає стадією єдиного процесу прийняття печаті-накреслення «на руку або чоло», а відповідно, в світлі заповідей Нового Завіту визнається діянням гріховним. Тож усунутися від цього процесу, котрий непомітно відводить людство від Христа і веде його до поклоніння антихристу (пор: Одкр. 14, 9-10), можливо лише на сьогоднішній стадії його розвитку ".

"Ось і виходить, що очікуємо « печаті» як завершення справи підкорення царству антихриста (або як «мітки»,«знаку» або «символу» такої покірності) з нанесенням «на праву руку або чоло» і не бачимо СУТІ. Не бачимо, що в даний час цифровий ідентифікатор особи вже виконує соціально-економічну функцію «печаті-накреслення», тобто є загальнообов`язковим, дає можливість і «купувати», і «продавати» - широкий доступ до матеріальних благ. Тому наближення вибору «хрест або хліб» неминуче ".

"Система для свого функціонування має потребу в цифровому ідентифікаторі, тобто конкретному індивідуальному числі, ототожнюється з особистістю людини, а не однаковій для всіх «мітці », імені антихриста або числі «666»... Але щойно людина приймає особистий ідентифікатор, то відразу отримує можливість задоволення своїх життєвих потреб (зокрема, купівлі-продажу) як «свій», що складається в цій передантихристовій системі обліку під своїм, визначеним довічно, цифровим ім`ям ".

"Таким чином, присвоюється людині цифровий ідентифікатор стає в буквальному сенсі «числом людським» - невіддільним від його життя і діяльності, тобто головною індивідуалізуючою ознакою особистості у взаємовідносинах з державою, а фактично - з новою електронною системою управління суспільством. <...> Треба розуміти, що цифровий ідентифікатор особи - це атрибут, який фактично заново іменує людину, надаючи їй статус керованого об`єкта глобальної інформаційно-керуючої системи. Він може носити різні назви: ідентифікаційний номер платника податків (ІПН), особистий код, страховий номер індивідуального особового рахунку громадянина (СНІОРГ), соціальний ідентифікаційний номер громадянина (СІН), універсальний ідентифікатор особи (УІО), ідентифікатор персональних даних (ІПД) тощо, але від цього його суть не змінюється. Тому потрібно дивитися на справу, а не віддаватися «співзапитальності» й «словосуперечкам».

"Прийняття накреслення «числа людського» тягне за собою такі наслідки:

а) з економічної точки зору цифровий ідентифікатор дає нам право «купувати» і «продавати». <...> Фактично, цифрові ідентифікатори особистості наділяють нас статусом повноправного учасника соціально-економічного життя держави;

б) із соціальної точки зору цифровий ідентифікатор дає можливість збору та обробки всебічної інформації про людину для встановлення тотального контролю над усіма сферами її життя, аж до можливості управління нею дистанційно. Як і згадується в Проекті:
- «уся зібрана інформація може не тільки зберігатися, але автоматично аналізуватися з метою прийняття керуючих рішень щодо конкретної людини» (абз. 5, п. 2);
- «кожен <...> крок [людини] може перевірятися, служити тестом на лояльність до системи» ".

"Іншими словами, отримання цифрового ідентифікатора може призвести до викорінення християнської віри на землі, що і є однією з головних цілей творців глобальної системи «нового світового порядку »;

в) з духовної точки зору - ухвалення сьогоднішнього особистого цифрового ідентифікатора - перший крок до «поклоніння звірині та образу її» (див.: Одкр. 14, 9) - тобто плодом цього діяння є гріх відступництва від Христа і Його заповідей.
Таким чином, приймаючи цифрову ідентифікацію, ми отримуємо можливість доступу до матеріальних благ цього світу, але стаємо на шлях зречення від Христа ".

У ЧОМУ СУТЬ ГРІХА УХВАЛЕННЯ СЬОГОДНІШНЬОГО ЦИФРОВОГО ІДЕНТИФІКАТОРА ТА ПРИЙДЕШНЬОЇ «ПЕЧАТІ-НАКРЕСЛЕННЯ» У СВІТЛІ ЗАПОВІДЕЙ ХРИСТОВИХ

"Коли ми нехтуємо виконанням заповідей Христових у повсякденному житті, тоді, в міру духовного затьмарення, ми припиняємо бачити свої гріхи, і в тому числі - у прийнятті особистих цифрових ідентифікаторів".

"Якщо говорити коротко, то гріх - у відступі ... Він виявляється в словах, справах, почуттях, думках і бажаннях, відбувається поступово і непомітно. Це справа не одного року. Але на якихось переломних етапах відступ констатується як доконаний факт як у приватному, так і в загальноцерковному житті) ".

"Гріх відступу виявляється в тому, що ми за свідченням чистої совісті не можемо сказати з апостолом: Наше проживання - на небесах (Флп. 3, 20). А якщо хто може так сказати, то - слава Богу! Але скільки таких? .. Якщо ж наше проживання занадто приземлене, то ми - в небезпеці ".

"Адже не виконуючи волі Божої, яка відкривається нам у заповідях Його (і таким чином відступаючи від Христа), ми неминуче, навіть і знехотя, долучаємося в дусі відступникові-дияволу і вже починаємо творити його волю.
Воля Божа про порятунок людського роду полягає в наступному: нехай будуть [люди] в Нас єдино, - як сказав про це Христос ... Заради придбання цього єднання з Христом нам дане земне життя ".

"Наше волевиявлення з кимось внутрішньо об`єднатися шляхом схвалення того чи іншого процесу (або способу життя) - завжди має зовнішнє вираження насамперед у присвоєнні нових назв та імен. <...> Ім`я антихриста в Священному Писанні представлено у вигляді числа, тому приймають нові довічні цифрові імена (ідентифікатори особистості за образом імені «звіра»), стають послідовниками вікової богоборчої ідеї сатани, чим і формують церкву прийдешньому антихриста ".

"Мета побудови « нового світового порядку» багатогранна:

- знищити на землі (в людських серцях) рятівну віру в Христа, підмінити її життєвої релігією антихриста ...;
- чад Церкви Христової об`єднати в одне велике «стадо» з невірними і єретиками, створивши екуменічну «інтернаціональну церкву» ...;
- зробити все можливе, щоб людство впало в ремство на Бога, відступило від Нього і, як наслідок, цілком внутрішньо підтримало вікову богоборчу ідею сатани - ... ополчити людство проти Бога ... "

"Так, під слушним приводом «благоустрою світу», диявол втілює в життя свою багатогранну богоборчу ідею. Ми ж, не розуміючи глибин підступності сатанинського, схвалюємо цей план і беремо участь у його втіленні в життя".

"Багато прихильників цифрової ідентифікації переконані, що перебувають з Христом і в чистій вірі. Але це визначається не нашою думкою, а словом Божим: Віра бо чиста і нескверна перед Богом і Отцем сія є, єже ... нескверна себе блюсти від світу (Іак. 1, 27). Адже при прийнятті довічного цифрового ідентифікатора відбудеться об`єднання зі «світом», який вже має антихристиянське улаштування, а значить - і всім його злом ".

"Святі отці вчать: хто не підкоряє своєю волі Бога (тобто Його заповідям), той мимоволі підкориться дияволові, - інакше не буває".

"Гріх у тому, що, прийнявши від світу довічний цифровий ідентифікатор, людина стає другом світу, а, отже (з часом), - і другом « князя» його. Бо «друг світу, - говорить святитель Ігнатій (Брянчанінов), - робиться неодмінно, може бути непомітно для себе, найлютішим ворогом Бога ... При служінні світу неможливо служіння Богу, і немає його, хоча б воно і ... уявлялося існуючим. Його немає! »"

"Таким чином, саме на цьому (на усвідомленому або не усвідомленому світолюбстві, що виростає на відступництві від заповідей Христових і призводить у результаті до покірності антихристиянського богоборчого порядку життя) грунтується гріх прийняття сьогоднішнього цифрового ідентифікатора і завтрашньої «печаті-накреслення "».

"Таким чином, з розгляду призначення цифрових ідентифікаторів (ІПН, СНІОРГ, УІК тощо), випливає, що приймається особистий довічний цифровий ідентифікатор, котрий являє собою:

- «антиім`я» християнина, який набрав антихристиянську систему;
- суть «печаті-накреслення» прийдешнього антихриста;
- загрозу знищення християнства, «світськості» Церкви Христової і зникнення держави і нації.

Прийняття цифрового ідентифікатора це:

- наслідок і свідчення відступу від заповідей Христових;
- перехід у велике антихристиянське «стадо», що йде «по широкому шляху»;
- перший крок прийняття «печаті-накреслення»;
- вибір «хліба» замість «хреста».

Без присвоєння цифрових ідентифікаторів всьому людству (або переважній його більшості) не може завершитися процес глобалізації, організований слугами антихриста, і сам антихрист не може запанувати і приступити до управління світом.

Тому прийняття цифрового ідентифікатора - це прояв «смиренної» покірності і початок служіння прийдешньому антихристу в особі закуліси «нового світового порядку» ".

"Але не «номерів» ми боїмося. У Книзі притчей Соломонових сказано: Він мудрого убоявся, ухилився від зла, божевільний же, на собі сподівавшись, змішується з беззаконним (Притч. 14, 16). Ми боїмося гріха порушення заповідей Христових ... "

"Необхідно всім нам усвідомити, що зараз ми перебуваємо на найважливішому, вирішальному етапі історії, коли прийняття чи неприйняття цифрових ідентифікаторів, електронних документів та інших породжень глобалізації визначить подальший стан не тільки Церкви Христової, але й держави, так само як і порятунок або загибель кожного конкретного людини ... "

СПАДЩИНА СВЯТИХ ОТЦІВ

"У розгляді питання про гріховність прийняття цифрових ідентифікаторів (і електронних карток) і духовних наслідків цього кроку вельми важливим свідченням є спадщина Святих Отців нашої Церкви:

1) ... Житіє преподобного Василя Нового, в якому його учень Григорій описав митарства блаженної Феодори і Страшний Суд так, як Господь йому відкрив це. І вже тоді, в X столітті, Спаситель явив такі подробиці, які ми переживаємо в столітті XXI - про картки.

2) ... Питання та відповіді Зиновія Мніха з апокаліптичної тематики.
... Святоотечеський церковний переказ про існування «передпечаті», що зберігся в народі, має свої підстави і відповідає сьогоднішній дійсності.

Все це вартує взяти до відома кожному, бажаючому врятуватися... "

Підготував Олександр Змейко - для "УНІАН-Релігії"

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся