Відомі українці привітали рок-музиканта Олега Карамазова з нагородою
Відомі українці привітали рок-музиканта Олега Карамазова з нагородою

Відомі українці привітали рок-музиканта Олега Карамазова з нагородою

16:48, 13.11.2012
10 хв.

 Лідер українського рок-гурту «Брати Карамазови» минулого тижня був відзначений високою нагородою Росії - орденом Дружби.

Лідер українського рок-гурту «Брати Карамазови» Олег Карамазов минулого тижня був відзначений високою нагородою Росії - орденом Дружби.

Олега Карамазова відзначили не тільки як поета і музиканта, а й як людину, яка зміцнює відносини між народами.

Як повідомляв УНІАН, указ про нагородження підписав президент Російської Федерації Володимир Путін.

Відео дня

Нагороду вручив міністр культури РФ Володимир Мединський в Кремлі, в день святкування Дня народної єдності, який відзначається в РФ 4 листопада.

Друзі Олега Карамазова - відомі українці - вітають музиканта із заслуженою нагородою в коментарях «УНІАН-Релігії».

Роман Вірастюк, призер Олімпійських ігор, чемпіон Європи:

ОЛЕГ РОБИТЬ БАГАТО ДОБРИХ СПРАВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ В УКРАЇНІ, І ЦЕ ВЖЕ ВИДНО І З РОСІЇ!

- Я Олега привітав, щойно почув про нагороду. Дуже радий цьому і вітаю його! Все, що робить Олег, робиться їм свідомо, від душі і не за нагороди! Олег творить добрі справи, і, як кажуть, сама душа його хоче цього. Я близько знаю Олега Карамазова і можу щиро сказати: цей чоловік прийшов у світ, щоб творити добро.

Я дуже захоплююся ним як поетом і музикантом, його справами і хочу сказати, що завжди йому допомагатиму, якщо він буде цього потребувати! Радий, що дружня держава відзначила Олега такою високою нагородою - орденом Дружби. Він дійсно робить дуже багато добрих, важливих справ для людей в Україні, і це вже видно і з Росії! Вітаю!

Олексій Омельяненко, член Правління Міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі», співорганізатор святкувань Дня Хрещення Русі в Україні, Росії та Білорусі

НАГОРОДА ЗНАЙШЛА СОЛДАТА! ЗАСЛУГИ ОЛЕГА - І В УКРАЇНІ, І В РОСІЇ!

- Нагорода знайшла солдата! Я вважаю, що це заслужене нагородження. Олег дійсно керується у своєму житті основними принципами любові і дружби, тому орден Дружби, який йому вручили, потрапив точно за адресою. Як відомо, ордени вручають людям за заслуги, і в Олега вони є - і в Україні, і в Росії! Олег є моїм другом, і я знаю, як багато свого часу він присвячує справам на благо дружби народів. Тих, яких з часів хрещення Русі ми називаємо православним народом Київської Русі.

Олег багато робить для того, щоб наші народи жили і співіснували в мирі, дружбі і злагоді. А що може бути вище цього?

Олесь Бузина, український письменник, журналіст, телеведучий:

ПРИЄМНО ЗДИВОВАНИЙ. ЗНАЧИТЬ, Є ЩЕ СПРАВЕДЛИВІСТЬ

- Щиро радий за Олега Карамазова. Знаю його особисто як хорошу і добру людину. Олег - один з небагатьох киян, що зберігають і відчувають традиції старого доброго дореволюційного Києва.

Я думаю, що Олег Карамазов абсолютно заслуговує на цю нагороду. Насправді, я приємно здивований. Значить, є ще справедливість. Це той випадок, коли кажуть: нагорода знайшла героя.

Володимир Рябіка, політолог:

ЦЕ ВАЖКА ПРАЦЯ ОЛЕГА І ЙОГО ДРУЗІВ

- Ми, друзі Олега Вікторовича, дуже раді за нього і вітаємо з такою високою нагородою. Це дійсно заслужена нагорода. Якщо говорити про сам орден Дружби, то ми, - росіяни, українці, білоруси - єдиний народ. У нас одна віра, одна доля. І, як у житті людей, різні ситуації бувають, так і в житті і відносинах цілих народів бувають злети і падіння, холод і потепління.

У важкий момент відносин між нашими державами, Олег виявився ініціатором і одним з організаторів святкування Дня Хрещення Русі. Ця спільна справа згуртувала велику кількість дуже різних людей - громадських діячів, творчу інтелігенцію, представників Церкви, учителів і лікарів, політиків і бізнесменів, спортсменів із Росії, України, Білорусі.

Ще п`ять років тому на державному рівні цього свята не було. Завдяки Олегу і всім тим, кого він згуртував навколо себе в єдину справу, завдяки дійсно важкій праці і маси зусиль, ми згадали про важливі дні, про свято, яке стало сьогодні державним. Це важка праця Олега та його друзів. Я щиро радий, що діяльність Олега та всіх його однодумців з міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі» оцінена на високому рівні.

Олег Собчук, музикант, гурт «С.К.А.Й»:

ВІН ХОРОШИЙ МУЗИКАНТ – З ВЕЛИКОЮ ДУШЕЮ

- Олег Карамазов дуже творча і товариська людина. Він відповідально ставиться до того, що робить - завжди. Він хороший музикант - з великою душею. Він поважає культуру своєї країни і поважає інших людей, людей інших культур.

Для мене було честю працювати з Олегом Карамазовим і групою «Брати Карамазови», з якими ми - група «С.К.А.Й», - їздили в тур містами України, присвячений 1020-річчю Хрещення Русі. Разом з нами працювала тоді група «ДДТ» та Юрій Шевчук. Велика справа і великі люди! З радістю відгукнуся і буду надалі брати участь у подіях з нагоди Дня Хрещення Русі. Я вважаю, Олег заслуговує на цю нагороду. Вітаю, брате!

Олександр Крикун, чемпіон світу, призер Олімпійських ігор з метання молота:

ОЛЕГ - ЛЮДИНА СВІТУ. ХОРОШИЙ ДРУГ - ЦЕ ЙОГО ДРУГЕ ІМ`Я

- Я щасливий, я пишаюсь Олегом! Олега особисто я вже привітав з нагородженням орденом Дружби. Але хочу повторитися: напевно, це той випадок, коли кажуть: нагорода знайшла свого героя.

Олег - людина світу. Для нього не існує відмінностей за національністю, для нього не існує відмінностей за мовою, якихось ще. Він просто хороша людина і хороший друг - це його друге ім`я.

Я бачив в соціальних мережах на особистій сторінці Олега (facebook) відгуки та коментарі з приводу його нагородження, і деякі мене дуже здивували - з натяком на те, від кого Олег одержав нагороду! Що, мовляв, він - український музикант, а отримав нагороду від російського Президента ... Здивований такому баченню.

Для таких людей, як Олег, не існує поділу людей на приналежність до різних країн чи різних народів. Є - люди, тобто - віра в Бога. І, якщо чесно, я вважаю себе досить віруючою людиною, але вважаю, що той факт, що Олег і його товариші відновили святкування Хрещення Русі - київського Хрещення народу, що живе нині в Україні, Росії та Білорусі, по-справжньому повертає нас до витоків духовності , нагадує нам те, про що ми давно не замислювалися, трохи упустили, трохи забули, а це дуже важливо і пам`ятати, і знати.

День Хрещення Русі має стати одним з найважливіших державних свят. Адже в день, коли ми прийняли Конституцію, або в день, коли ми проголосили Незалежність, не склалася, не народилася наша держава. А народилася наша держава по-справжньому, коли Господь Бог взяв нас під свою опіку. Ось це, напевно, найперше і найголовніше свято в нашій країні. Про це треба пам`ятати, в це треба вірити, з цим жити!

Олег Кохан, кінопродюсер, генеральний продюсер кінокомпанії SOTA Cinema Group:

ДРУЖБА МІЖ НАРОДАМИ - ТИТАНІЧНА ПРАЦЯ

- За визначенням, дружба - це велика праця. Адже і любов, і дружба між двома людьми, як і між двома країнами, вимагають великих зусиль і великої роботи. Тим більше, коли ми говоримо про дружбу між народами, ми маємо на увазі велику, титанічну працю, зусилля, яких треба докладати не одномоментно, а постійно.

Таку роботу звалив на себе цей потужний хлопець, мій друг - людина на ім`я Олег Карамазов. І мені удвічі приємно, що Олег тягне цей громадський проект, будучи людиною мистецтва! Будучи людиною культури, музикантом і поетом. Тому що культура - це основний, зв`язуючий пласт взаємин між народами, між країнами.

Культура - найважливіший чинник у процесі взаєморозуміння між державами. Це те, що допомагає підтримувати теплі дружні стосунки всім нам, людям, країнам, народам, незважаючи на якісь економічні або політичні розбіжності.

Наші країни культурно і духовно єдині, і це - найголовніше в нашій дружбі. І це - та важлива складова, яку в своїй творчості, у своїй справі, несе Олег. Я вітаю Олега Вікторовича і бажаю йому бути тим, ким він для нас усіх є - Людиною!

Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій:

ВСЕ ЙОГО ЖИТТЯ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ СВІДЧЕННЮ ПРАВОСЛАВ`Я

- Кілька років тому ми з Олегом були трохи знайомі. Але коли у нас у приході був момент випробування чистоти віри, довелося відстоювати православний храм... Саме він прийшов тоді на допомогу - Олег і його товариші. Він не побоявся, не посоромився, а з`явився до нас, приїхав і добрим словом, добрим ділом підтримав нас, разом зі своїми добрими друзями. Явив нам реальну допомогу. З Божою допомогою православний храм відстояли.

Мої побажання Олегу - щоб Господь зберігав його в такому сповідницькому свідченні, в таких важливих справах, які він сповідує. Суть його діянь - у чистоті богослов’я. Він - талановитий музикант, і разом з тим - це його служіння, якому він присвячує своє життя, - свідчення православ`я. А це не тільки важливо, але дуже складно в наш час. Бажаю Олегові, щоб він зміцнювався в справах своїх і щоб він був добрим прикладом такої людини, яка служить добрим справам і добрим людям, людини, яка реально є християнином.

Про свято День Хрещення Русі хочу сказати: дуже цінно пам`ятати про такі свята. Тоді ми пам`ятаємо, хто ми. І якщо ми помічаємо, що трішки не ті, згадуючи про таке свято, ми згадуємо і про себе, про чистоту, про те, що ми - теж частина святої Русі. Слава Богу, є люди, які нам так яскраво і так живо нагадують про це.

Довідка УНІАН. Олег Вікторович Кривошея - (творчий псевдонім - Олег Карамазов) - лідер гурту «Брати Карамазови», поет, музикант, громадський діяч. Рок-гурт «Брати Карамазови» заснований в Києві в 1990 році.

У 2008 році Олег Карамазов за підтримки Української православної церкви виступив одним з організаторів і учасником грандіозного туру по 24 містах України, присвяченого 1020-річчю Хрещення Русі.

З 2007 року О.Карамазов є одним з керівників щорічних культурно-просвітницьких проектів, приурочених до Дня Хрещення Русі (відзначається 28 липня) в Україні, Росії та Білорусі.

11 травня 2012 року предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир нагородив О.Карамазова орденом Андрія Первозванного - за служіння Православній церкві.

Вікторія Дегтяр - для "УНІАН-Релігії"

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся