Головні батьківські збори України: батьки і вчителі за майбутнє дітей
Головні батьківські збори України: батьки і вчителі за майбутнє дітей

Головні батьківські збори України: батьки і вчителі за майбутнє дітей

18:14, 28.02.2012
11 хв.

В кінці лютого в Києві відбувся II Всеукраїнський батьківський форум. Його головними питаннями стали захист сімейних цінностей і моральне виховання.

У Києві в Палаці культури Київського економічного університету в кінці лютого відбувся II Всеукраїнський батьківський форум.
У форумі взяли участь більш як тисяча чоловік з усіх областей України. На захід приїхали також гості з Росії, Чехії, Німеччини.
Учасники форуму обговорили проблеми шкільної освіти, захисту сім`ї і дітей, і інші важливі для батьків теми.
Перед учасниками Форуму виступили депутати Верховної Ради України, представники батьківського руху: вчені, педагоги, юристи, психологи, лідери громадських організацій та інші.

Відкрив Форум голова Синодального відділу УПЦ у справах сім`ї єпископ Васильківський Пантелеймон.
Владика Пантелеймон зачитав вітальне Слово Предстоятеля УПЦБлаженнішого Митрополита Володимира до організаторів та учасників Форуму з архіпастирським благословенням на діяльність у сфері популяризації традиційних духовних, моральних і сімейних цінностей. Батьківський рух представив голова Харківської обласної громадської організації «Батьківський комітет», головний редактор всеукраїнської газети «Батьківський комітет» Олександр Каневський.

Він акцентував увагу на тому, що сфера освіти в будь-якому традиційному суспільстві - консервативна, і її радикальне реформування може призвести до катастрофічних наслідків для суспільства.
На думку Олександра Каневського, сліпе копіювання іноземних освітніх технологій, запровадження інновацій - це завжди руйнування певних традицій, багато з яких мають позитивний досвід, перевірений десятиліттями. Відмова від цього досвіду може дати зворотний ефект - зовсім не той, який обіцяють автори та лобісти освітній інновацій.

Відео дня

Виступ директора Інституту демографічної безпеки Російської Федерації, відомого дитячого психолога, члена Спілки письменників Росії Ірини Медведєвої стосувався проблем сім`ї та виховання дитини.
Психолог продемонструвала, наскільки небезпечним для суспільства є подальше просування антиродинних технологій - зокрема ювенальної юстиції.

Співголова ВГО «Батьківський комітет України» Іоханна Керестінь розповіла про практичну сторону запровадження системи ювенальної юстиції в Україні і якими трагедіями обертається використання ювенальних технологій вже сьогодні.
Участь у Форумі відомого громадського діяча, експерта СНД з антиалкогольної проблеми професора Володимира Жданова, стало одним з центральних.

У своїй доповіді професор зробив особливий акцент на тому, що алкоголізм - це не «традиційна проблема» східних слов`ян. Це - результат ретельно спланованої і впроваджуваної ззовні технології скорочення корінного населення з метою завоювання найбагатшої природними ресурсами території невійськовими методами.
Однак алкогольно-наркотична війна ведеться з нашим народом не тільки ззовні. І в Росії і в Україні на всіх рівнях влади діє потужне алкогольне лобі, що захищає інтереси тих, хто будує своє фінансове благополуччя на здоров`я нації.

Так, наприклад, завдяки показу серії відеороликів про шкоду алкоголю (телепроект «Спільна справа») на центральних каналах Російської Федерації, продаж спиртного в цілому по Росії знизився на 20%. Але через два тижні таких трансляцій під тиском алкогольного лобі подальший показ відеороликів заборонили.
Виступ спеціаліста в питаннях ювенальної юстиції Тетяни Полянчич стосувався небезпеки введення системи ювенальної юстиції в Україні.
У виступах також було порушено тему впровадження в Україні гендерної рівності.

Про це розповіла магістр соціальної роботи та політики Олександра Жупник.
- Представники ЄС звинувачують Україну в "дикості": "нецивілізованій забороні на усиновлення дітей в одностатеві "родини" та інше. Статеве просвітництво нав`язується вже з дитячого садка. В освітній програмі заохочуються розповіді про гомосексуалізм. Батьківський комітет однієї зі шкіл Вільнюса звернувся до Європарламенту з проханням захистити дітей від тотальної пропаганди гомосексуалізму через ЗМІ та школу, дізнавшись, що їхні діти на перервах грають в гомосексуалістів, - зазначила вона.

Яскравим та емоційним був виступ кандидата педагогічних наук М.Шімановского. Тема його доповіді «Дві концепції статевого виховання: вибір між спокусою і здоровим способом життя».

М.Шімановский звернув увагу, що Україна стоїть на порозі демографічної катастрофи. На його думку, запровадження сексуальної освіти в початкову і середню школу буде останньою краплею, що призводить дітей до розтління, що спричиниться до вимирання народу.
Як альтернативу, педагог запропонував популяризувати традиційні родинні цінності і моральне виховання дітей, що грунтується на культурних цінностях.

Співголова ВГО «Батьківський комітет України» Ю.Вінниченко порушив питання ранньої освіти.
Ю.Вінниченко закликав батьків виховувати в дитині, перш за все, повагу до вчителя. Вчителям же запропонував у школах зняти плакати «Права дитини», а замість них розмістити «Обов`язки учня», в головних пунктах якого має бути повага до вчителя.

- Говорячи про проблеми системи освіти сьогодні, ми пам`ятаємо, що всього лише 20 років тому всіх цих проблем не було. Були інші, але вони, на тлі сьогоднішніх проблем, виглядають незначними. У нас було найкраща освіта в світі. Ми це зрозуміли, коли її розвалили. Треба терміново повертатися до колишньої системи, поки ще живі ті, хто пам`ятає, як це було, - зазначив Ю.Вінниченко.
Великий резонанс викликав виступ на форумі московського кінорежисера Василя Яцкіна - автора проекту «Під сонцем».

Один з фільмів Василя Яцкіна побудований на контрасті двох полюсів музики, двох протилежних за своїми моральними устремліннями людей: відомого двадцятисемирічного рок-музиканта Курта Кобейна, який свій талант поховав в наркотиках і трагічно загинув в стані повного внутрішнього спустошення, - і російської піаністки Поліни Осетинської - дитини-вундеркінда, що виконує класичну музику. Уже в 13 років Поліна мала всесвітню популярність, проте ні слава, ні життєві проблеми, ні трагедія в родині не відібрали в неї особистого досвіду звернення до Бога і висоти духовних устремлінь.

Виступ лікаря-педіатра, лікаря-санолога, голови Громадської організації «Ліга захисту громадянських прав» Наталії Коломієць, стосувався щеплень.
- Вакцинація є далеко не невинним заходом, що ослаблює імунітет здорової дитини. Стаття про недопущення нещеплених дітей у колективи вступає в конфлікт з Конституцією. Українське законодавство не передбачає примусової вакцинації. Необхідність вакцинації при прийомі дитини в колективи є дискримінуючим чинником і порушує конституційне право дитини на освіту», - сказала Наталія Коломієць.
Також вона попередила, що лікарі замовчують необхідність всебічного лабораторного обстеження дитини до щеплення.

Професор Марина Савостьянова показала, що єдино повну, цілісну, узгоджену картину світу дає тільки християнство. Саме в ньому можна знайти відповіді на питання про буття і сенс життя.
- Без осмислення завдання «Хто є Я?» І «Що буде за порогом смерті?» - Людина порожня, - вважає професор.
Експерт з оподаткування та автоматичної обробки даних Олег Щербанюк розповів про процеси глобалізації та їх вплив на сім`ю.

За його словами, сьогодні інтеграція відбувається не силою зброї, а ідеологічним шляхом.
- Захід змінює наш світогляд, наші культурні цінності, підміняючи їх фальшивими, помилковими. І на цій новій ідеологічній основі реалізує всі ті ж ідеї підпорядкування нашої країни зовнішнім силам. І в цьому новому співтоваристві абсолютно немає місця такому поняттю як «традиційна сім`я», «традиційні цінності», - зазначив Олег Щербанюк.
Важливим був виступ на батьківському Форумі депутатів Верховної Ради України.

Голова міжфракційної депутатської групи «За духовність, моральність і здоров`я України» Павло Унгурян, поділяючи хвилювання батьків за майбутнє дітей, розповів, що, на жаль, лобі, ініційоване прийняття законів, які сприяють подальшому розтлінню дітей за допомогою введення ювенальних технологій під гаслом захисту прав дитини, все ще велике в ВР, і забезпечене потужною фінансовою підтримкою ззовні.

Член Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Вадим Колесніченко зазначив, що завдяки діям батьківського руху вже кілька разів призупинялося введення ювенальної юстиції в Україні. Депутат підкреслив небезпеку цього нововведення і просив Батьківський комітет України не відступати в цьому питанні ні на йоту.

- Від нас з вами залежить майбутнє. Якщо ми не будемо заперечувати, то це і буде насаджуватися. Якщо ж ми будемо наполегливо вимагати іншого рівня виховання, до нас будуть по-іншому ставитися. Чим буде нас більше, чим активніше ми будемо виступати, тим легше буде зламати цю стіну, - зазначив він.
За словами Вадима Колесніченка, Верховній Раді методично нав`язується одна і та ж ідея: щоб Україна пішла по Європейському шляху розвитку, визнала гомосексуальні шлюби, право гомосексуальних «сімей» на усиновлення дітей.
Давши вкрай негативну оцінку даним тенденціям, депутат звернувся з проханням до присутніх про спільне протести проти таких негативних явищ.

Депутат Верховної Ради Юлія Ковалевська направила на адресу форуму вітальний лист, в якому подякувала учасникам Форуму за стурбованість становищем інституту сім`ї та демографічної ситуації в Україні: «Порушені вами питання є животрепетними і вимагають пильної уваги суспільства».
Під час доповідей були показані соціальні відеоролики.

Учасників Форуму привітала Ксенія Симонова - відома художниця, аніматор пісочного живопису. Вона передала відеопривітання учасникам Форуму з відеоанімацією, в якій акцентувала увагу на красі сім`ї та важливості родинних цінностей в людському житті. ВІДЕО

Для тих, хто не зміг прибути на Форум особисто, була організована on-line трансляція в Інтернеті.
Учасники Форуму ухвалили Резолюцію, в якій визначені ключові завдання суспільства, що стосуються стратегії розвитку держави та її безпеки.

В ході Форуму прийнято рішення направити резолюцію в державні структури України.
Також в резолюції висунуті вимоги дотримання батьківських прав, пріоритетів традиційних сімейних цінностей, а також захисту прав дітей на гідне, моральне виховання.

Учасники ІІ Всеукраїнського батьківського Форуму виступили з ініціативою підписання засобами масової інформації та рекламними агентствами Меморандуму про проведення інформаційної політики, спрямованої на формування в суспільстві пріоритету традиційних моральних, сімейних та духовних цінностей.

Підготувала Марія Проскура, «УНІАН-Релігії».

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся