Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя
Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

12:12, 05.02.2012
3 хв.

В Києві відбулася урочиста Академія, присвячена ювілейним датам глави Київського Патріархату Філарета (Денисенка). Фоторепортаж. 

В Національній опері України 4 лютого відбулася урочиста Академія, присвячена 83-річчю глави Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета (Денисенка).

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Главі Київського Патріархату Філарету (Денисенку) виповнилося 83 роки.

Відео дня

Привітати главу Київського Патріархату з днем народження, 50-річчям архієрейської хіротонії і 45-річям служіння на Київській кафедрі прийшли єпископат УПЦ КП, духовенство та миряни, представники наукової та творчої інтелігенції, політичні та громадські діячі.

Серед почесних гостей був присутній глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний Архієпископ Святослав Шевчук.

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Екс-президент України Леонід Кравчук вітає главу Київського патріархату Філарета.

Урочисте дійство розпочалося з «Молитви за Україну» у виконанні Національного хору ім. Г. Верьовки. Вів програму народний артист України Василь Ілащук.

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

На сцені Національної опери главу УПЦ КП привітали члени Священного Синоду Київського Патріархату, від імені яких святкову адресу оголосив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Також від Синоду в дарунок предстоятелю було піднесено квіти й панагію.

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Екс-президент України Віктор Ющенко вітає главу Київського патріархату Філарета.

Зі словами поваги й вітання до патріарха Філарета звернулися Президенти України Леонід Макарович Кравчук (1991-1994) та Віктор Андрійович Ющенко (2005-2010).

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Від імені комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності вітання виголосив його голова, народний депутат Володимир Яворівський. Ведучій також оголосив про вітання на адресу Предстоятеля Київського Патріархату від Президента України і Міністерства культури України, які були передані міністром Михайлом Кулиняком.

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Володимир Яворівський вітає главу Київського патріархату.

Від імені Президента Грузії Михаїла Саакашвілі вітання зачитав віце-прем’єр Уряду Грузії з питань євроатлантичної інтеграції Георгій Барамідзе, а перший заступник голови міської Ради Мамука Ахвледіані від Мерії Тбілісі передав подарунок – іменну панагію із зображенням Пресвятої Богородиці, виконану в традиційній грузинській техніці перегородчатої емалі.

Від імені єпископату, духовенства та духовних начальних закладів було піднесено корзини з квітами.

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

Національний заслужений академічний український народний хор ім. Г. Верьовки.

Після цього патріарх Філарет звернувся до присутніх з годинною промовою, в якій окреслив шлях свого архієрейського служіння, ті труднощі, з якими довелося стикатися Церкві у радянські часи, а також виклики, які постали перед нею в новітній період державної незалежності України.

 Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

У другій частині урочистої академії відбувся концерт, в якому взяли участь Національна заслужена академічна капела України «Думка», Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Верьовки, Національний симфонічний оркестр України, народні артисти України Дмитро Гнатюк, Ніна Матвієнко, Оксана Білозір, Тарас Петриненко, тріо оперних співаків – народні артисти Юрій Аврамчук, Олег Філіпенко та Олександр Онищенко.

Завершилася концертна програма співом «Многоліття» зведеним колективом виконавців під керівництвом заслуженого артиста України протодиякона Назарія Дадака.

Глава УПЦ КП відсвяткував 83-річчя

«За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ! Многая літа!» – піднесено співали сотні голосів.

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії" за інформацією прес-центру УПЦ КП.

Фото УНІАН

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся