Подячний молебень за рік 2011: Молимося, щоб Господь благословив Україну миром і спокоєм
Подячний молебень за рік 2011: Молимося, щоб Господь благословив Україну миром і спокоєм

Подячний молебень за рік 2011: Молимося, щоб Господь благословив Україну миром і спокоєм

15:03, 23.12.2011
3 хв.

УПЦ звершує богослужіння наприкінці кожного року, шоб подякувати Богові за милість, яку Він послав Україні, і попросити благословення на наступний рік. Фоторепортаж. 

Сьогодні у Києві на Володимирській гірці біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру був відправлений Подячний молебень.

Українська Православна Церква звершує це богослужіння наприкінці кожного року. Традиційно у ньому беруть участь Президент України, представники влади та всі бажаючі віряни.

Відео дня

Всі дякують Богові за милість, яку Він послав Україні у році, що минає, і просять благословення на наступний рік.

Цьогоріч Подячний молебень очолив старійший постійний член Священного Синоду УПЦ митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, якому співслужили архієреї Української Православної Церкви та духовенство Київської єпархії.

Богослужіння відбулося з благословення предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира, який зараз перебуває в лікарні.

Разом із духовенством молилися Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, прем’єр-міністр Микола АЗАРОВ, голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН, губернатор Київської області Анатолій ПРИСЯЖНЮК, голова КМДА Олександр ПОПОВ, члени уряду, народні депутати та високопосадовці.

Молебень відбувся перед ковчегом із часткою мощей святого Володимира.

За богослужінням були піднесені молитви до Господа за Українську державу та її народ.

Після молебню митрополит Агафангел виголосив промову, у якій зазначив, що єпископат і духовенство УПЦ сьогодні сугубо молилися про здоров’я свого предстоятеля - Блаженнішого митрополита Володимира, «щоб Всевишній воздвиг його від одра хвороби для подальшого спасительного служіння Церкві та народу України».

Також митрополит Агафангел подякував Президенту України Віктору Януковичу за «мудру і послідовну політику».
На думку митрополита Агафангела, з приходом Віктора Януковича «все робиться для покращення економіки, налагодження дружби між Україною і Росією».

«Завдяки мудрій і послідовній політиці Президента, Україна успішно звершує свою місію як у внутрішній, так і в зовнішній політиці… В Україні як у демократичній державі робиться все, щоб народ відчував себе вільним, щоб відчував турботу з боку керівництва країни… Все робиться для покращення економіки, налагодження дружби між Україною і Росією. Ми можемо сказати з упевненістю, що Україна перебуває в надійних руках», – підкреслив митрополит Агафангел.

Також митрополит Агафангел відзначив важливість взаєморозуміння між Церквами та державою.

Водночас він зазначив, що сьогодні багато зусиль прикладається для збереження християнських цінностей. При цьому УПЦ виступає «гарантом миру і міжконфесійної стабільності в Україні».

«Молимося, щоб Господь благословив Україну миром і спокоєм», – побажав митрополит Агафангел.
Після цього ієрархи УПЦ та перші особи держави приклалися до ковчегу з мощами святого рівноапостольного князя Володимира - Хрестителя Русі.

Цього ж дня розпочалося робоче засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

Після молебню члени Синоду відвідали у лікарні Блаженнішого Митрополита Володимира та взяли у нього благословення на проведення чергового засідання Священного Синоду УПЦ.

Засідання очолив старійший постійний член Священного Синоду УПЦ митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

Анастасія Горобець, «УНІАН-Релігії».

Фото УНІАН.
 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся