1

Митрополит Лука вважає, що війна проти УПЦ МП - це "удар по єдиній державі Україна"

20:17, 12.01.2018
3 хв.

«Швидше за все його залякали і робиться це для того, щоб продовжувати ажіотаж, який відбувається навколо нашої Церкви. Це війна не з Запорізькою єпархією, не з УПЦ МП, йде удар по єдиній державі Україна», - вважає митрополит Лука.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) заявив про можливий тиск на священика Анатолія (Ревтова), який критикував діяльність Запорізької єпархії УПЦ.

Як повідомляє кореспондент "УНІАН-Релігії", про це він сказав 12 січня на брифінгу в Запоріжжі.

«Вчора ввечері, мене набирає отець Анатолій і каже: «Владико, я прошу вибачення за все те, що я сказав. Це були емоції, я не правий, я розумію, що своїми діями шкоджу своїй матері Церкві. Крім цього мені телефонують різні ЗМІ, просять дати коментар: як це так. Я не хочу бути джерелом конфлікту, я вас прошу, давайте виступимо разом перед журналістами», - процитував його слова архієрей.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Запорізької єпархії закликав сприяти ГПУ в розслідуванні справи з релігійної ворожнечі

За словами владики Луки, під час проведення брифінгу телефон отця Анатолія не відповідав, а на сам брифінг він не прийшов.

«І я розумію. Швидше за все його залякали і робиться це для того, щоб продовжувати ажіотаж, який відбувається навколо нашої Церкви. Це війна не з Запорізькою єпархією, не з УПЦ МП, йде удар по єдиній державі Україна», - вважає митрополит Лука.

Голова Запорізької єпархії впевнений, що священик Анатолій (Ревтов) може повернутися в лоно Православної Церкви, але для цього йому треба покаятися, і перший крок вже зроблений.

«Досить того, що він вчора мені подзвонив, повідомив, що був не прав і сказав: давайте разом виступимо. Якщо людина покається, вона буде відновлена у церковному служінні. І я сподівався, що сьогодні це все відбудеться. Ми молимося за отця Анатолія і ми сподіваємося, що Господь не залишить його і зміцнить», - говорить єрарх.

Митрополит Лука також прокоментував факт порушення кримінальної справи проти представників Запорізької єпархії УПЦ.

«Я дізнався з офіційної заяви, що ми розпалюємо міжрелігійну ворожнечу. Але ображають нас. А ми "розпалюємо"... Своєю присутністю?! Але ми громадяни України. Ми нічого не забороняємо. У нас є канони, якими ми живемо дві тисячі років. Я готовий пояснити і дати свідчення, мені нема чого бояться», - резюмував митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афон ГПУ порушила кримінальну справу проти представників Запорізької єпархії УПЦ

Як повідомлялося раніше, на єпархіальних зборах Запорізької єпархії УПЦ ієрей Анатолій (Ревтов) публічно оголосив про своє рішення вийти з Української Православної Церкви, заявивши про нібито обмеження його прав. Після низки публікацій у ЗМІ, священик подзвонив правлячому архієрею і запропонував провести спільний брифінг, на якому збирався покаятися у своєму вчинку. Але на брифінг не прийшов.

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся