Акція наруги

З’явились жахливі подробиці пограбування православного храму на Одещині

15:44, 12.01.2018
2 хв.

«У вівтарній частині храму біля самих Царських Воріт було випорожнення, якщо сказати грубо то люди сходили в туалет по важкому, прямо біля Престолу. Царські Врата зняті, все перекинуто, і все було залито вогнегасником. Це все було зроблено в якості наруги», - повідомив благочинний. 

Особливості дій зловмисників під час пограбування храму Української Православної Церкви на Одещині - це спроба наруги над всією Церкою, бо конфлікту у громади з органами влади або населенням тут ніколи не було і немає.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на благочинного храмів Одеської єпархії УПЦ протоієрея Павла Поліщука.

«У вівтарній частині храму біля самих Царських Воріт було випорожнення, якщо сказати грубо то люди сходили в туалет по важкому, прямо біля Престолу. Царські Врата зняті, все перекинуто, і все було залито вогнегасником. Це все було зроблено в якості наруги», - вважає благочинний.

Відео дня

В поліції області цей випадок відмовились коментувати, пояснюючі таємницею слідства. Водночас на офіційному сайті Головного управління Нацполіції Одеської області з’явилась інформація про порушення кримінальної справи за фактом крадіжки грошей зі Свято-Покровського храму у місті Чорноморськ.

«За попередніми підрахунками, викрадена сума складає близько 1 - 1,5 тисяч гривень. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Розслідування триває», - йдеться в повідомленні.

Поліція не повідомляє про кількість зловмисників, але в Одеській єпархії вважають що це була не одна особа.

«Акція наруги у храмі в Чорноморську була короткочасною, не більше 10-15 хвилин. Там була точно не одна людина, хоча версія поліції, що це зробила одна людина. Але один таке неподобство не міг накоїти», - вважає отець Павел.

За словами протоієрея, у 2017 році було скоєно 19 пограбувань храмів, розташованих в Одеській області, але винних так і не знайшли.

«Я думаю, що всі 19 пограбувань, в тому числі і в храмі міста Чорноморськ - це ланки одного ланцюга. Я не можу стверджувати, що це одні і ті ж люди, але почерк і характер злочинів, дуже схожий» - говорить отець Павел.

Як повідомлялось, в ніч з 9 на 10 січня було пограбовано і осквернено Свято-Покровський храм Української Православної Церкви у місті Чорноморськ, що на Одещині. Пограбування виявив настоятель Свято-Покровського храму. Раніше повідомлялося про проведення трьох провокаційних акцій проти священства і прихожан УПЦ в Одеській області. Зокрема, під стіни храмів невідомі приносили пофарбовані іграшки а також розклеювали плакати з антицерковними гаслами.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся