1

Урочистості в Румунії: православні з усього світу вшанували небесного покровителя Бухареста, сповідників і мучеників (фото)

20:29, 28.10.2017
2 хв.

Представники помісних Православних Церков і тисячі віруючих прибули в Бухарест на урочистості на честь преподобного Димитрія Басарбовского, мучеників і сповідників, постраждалих під час богоборства. Щоб вмістити всіх гостей та паломників Божественна літургія проходила під відкритим небом на площі святих Костянтина та Єлени.

У Бухаресті (Румунія) на Патріаршому пагорбі 27 жовтня відбулося урочисте богослужіння, присвячене дню пам'яті небесного покровителя Бухареста преподобного Димитрія Басарбовського, пам'яті мучеників і сповідників, постраждалих під час богоборства в Румунії, 10-річчя інтронізації Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Кирил розповів журналу Q Magazine, навіщо їде в Румунію

false

Як повідомляє patriarchia.ru, Божественну літургію звершили Блаженніший Патріарх Румунський Даниїл, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Блаженніший Архієпископ Тиранський і всієї Албанії Анастасій, Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Румунію на вічне зберігання передано ковчег з мощами преподобного Серафима Саровського

false

Предстоятелям співслужили: голови делегацій Помісних Православних Церков. Богослужіння звершувалося румунською та церковнослов'янською мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемовини в Бухаресті: про що дві години Патріарх Кирил говорив з Румунським Патріархом

false

Священний Синод Румунської Православной Церкви оголосив 2017-й - роком пам'яті Патріарха Юстиніана (1901-1977), а також сповідників і захисників Православ'я, які здійснювали свій подвиг у роки богоборчого режиму.

false

Після сугубої єктенії були піднесені молитви румунською, церковнослов'янською і албанською мовами та "Вічна пам'ять" відійшовшим до Господа сповідникам і захисникам Православ'я у всіх країнах, де існували богоборчі комуністичні режими.

false

Відбулося вшанування румунських священнослужителів і мирян - колишніх в'язнів тюрем, постраждалих від безбожної влади у роки богоборства і гонінь. Блаженніший Патріарх Даниїл вручив кожному з них вищу нагороду Румунської Православної Церкви — Патріарший хрест.

false

На завершення Предстоятелі Румунської, Руської, Албанської Православних Церков, Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, представники Помісних Православних Церков, ієрархи Румунського Патріархату вклонилися чесним мощам преподобного Димитра Нового, Басарбовського, і преподобного Серафима Саровського.

false

Підготувала Марія Горобець, "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся