Фото: facebook.com/church.information.center

Майбутні священнослужителі: з якими очікуваннями йдуть студенти до Київської духовної семінарії

14:21, 01.09.2017
3 хв.

Цього року 1 вересня до Київської духовної академії і семінарії підуть 243 студента-першокурсника з усіх куточків України. Для того, щоб вступити до духовної школи, майбутнім священнослужителям довелося пройти хвилюючий період іспитів і конкурсний відбір, і сьогодні студенти-першокурсники з нетерпінням чекають на початок занять.

Цього року 1 вересня до Київської духовної академії і семінарії підуть 243 студента-першокурсника з усіх куточків України. Для того, щоб вступити до духовної школи, майбутнім священнослужителям довелося пройти хвилюючий період іспитів і конкурсний відбір, і сьогодні студенти-першокурсники з нетерпінням чекають на початок занять.

Центр інформації УПЦ спеціально для сайту Факти ICTV розпитав першокурсників, з якими надіями вони прийшли до Київської духовної академії семінарії.

Семінарист Михайло Садовниченко: “Це найкраща семінарія в Україні…”

Відео дня
1

– Я приїхав з міста Ізюм, це Ізюмська і Куп’янська єпархія. У храмі вже п’ять років – з 13 років у храмі прислужував, співав у хорі, потім був паламарем, а три роки тому став іподияконом. Саме тоді я і вирішив вступати до духовної семінарії, щоб стати священиком. Владика мене благословив, дав рекомендації, і я приїхав сюди. На питання про те, чому вирішив вступати саме до Київської семінарії, відповім просто: тому, що це найкраща семінарія в Україні! Я довго мріяв про те, щоб вступити саме до цієї семінарії і вірю, що зможу отримати тут хорошу духовну освіту, яка дасть мені можливість стати хорошим священиком.

Семінарист Олександр Мельничук: “Хочу отримати духовний досвід і знання”

2

– Я приїхав із села Мотовилівка Київської області, перш за все, для того, щоб отримати духовний досвід і знання. Моє життя склалося так, що я досить недавно прийшов до Церкви, хрестився вже у свідомому віці і довго думав над тим, яким повинен бути мій життєвий шлях. У результаті прийняв рішення вступати до Київської духовної семінарії. До іспитів ретельно готувався, тому вступив легко. Від духовної школи очікую отримати гарну освіту, яка необхідна кожному священикові, а також навчитися тут витримки і дисципліни для майбутнього служіння Господу.

Семінарист Григорій Мельничук: “У Лаврі серце наповнюється радістю”

3

– Я приїхав з міста Шумськ Тернопільської єпархії. Хоча поруч з моїм містом знаходиться Почаївська духовна семінарія, приїхав вступати саме у Київську, бо, коли вперше побував у Києво-Печерській лаврі, був зачарований її красою. Коли ти заходиш на богослужіння в ці храми, твоя душа розкривається, ти розчиняєшся у цій Божественній літургії, відчуваєш, як стаєш її учасником, а серце наповнюється радістю від того, що стоїш у такому тисячолітньому Соборі, де багато поколінь молилися твої предки. І ось тепер я також маю можливість молитися у цій прекрасній Лаврі! Також тут дуже хороший викладацький колектив, який, сподіваюся, дасть мені найкращі знання для майбутнього служіння священиком. Крім того, я збираюся поєднувати навчання в семінарії із заочними навчанням на юридичному факультеті університету. Юридична освіта для сучасного священнослужителя також необхідно, оскільки він повинен бути в курсі всіх подій мирського життя, розуміти проблеми людей, які приходять до нього в храм, дивитися на життя “з різних вікон”. Сподіваюся, після закінчення семінарії, я стану хорошим священиком, який буде вірою і правдою нести хрест Божий.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся