/ Центр інформації УПЦ

УПЦ відзначає три роки предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія (фото)

14:17, 17.08.2017
3 хв.

Українська Православна Церква відзначає третю річницю інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія на кафедру Київських митрополитів. Привітати Предстоятелья УПЦ до столиці приїхали єпископи, численне духовенство і віруючі з різних єпархій УПЦ. За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Українська Православна Церква відзначає третю річницю інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія на кафедру Київських митрополитів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, привітати Предстоятелья УПЦ до столиці приїхали єпископи, духовенство і віруючі з багатьох єпархій.

1

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Відео дня

Після читання Євангелія Блаженніший митрополит Онуфрій звернувся до присутніх зі словом проповіді. 

2

"У Святому Письмі говориться, якщо людина пам’ятає про своє призначення, про сутність земного життя, про сутність життя вічного, це оберігає її від багатьох гріхів, допомагає зберігати в собі непошкоджений божественний образ, яким Господь украсив кожного з нас. Ті, хто про це пам’ятає, ідуть шляхом, який веде людину до спасіння", - нагадав Митрополит Онуфрій. 

3

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, сьогодні під час урочистостей у Києво-Печерській лаврі були возведені в сан митрополита - архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф: у сан архієпископа - єпископи: Обухівський Іона,  Банченський Лонгин, Конотопський і Глухівський Роман.

3

Довідка Центра інформації УПЦ

Митрополит Онуфрій (Орест Володимирович Березовський) народився 5 листопада 1944 року в селі Коритне Вашківецького, в сьогодні Вижницького, району Чернівецької області в родині священика. У 1961 році закінчив середню школу. Протягом 1962-1964 рр. навчався в Чернівецькому технічному училищі, потім працював в будівельних організаціях Чернівців. У 1966 році вступив на загальнотехнічний факультет Чернівецького університету. У 1969 році після третього курсу університету був зарахований на другий курс Московської духовної семінарії, яку закінчив у 1972 році.

3

18 березня 1971 року прийняв чернечий постриг. 20 червня того ж року монаха Онуфрія висвятили в сан ієродиякона, а 29 травня 1972 року - в сан ієромонаха. У 1980 році возведений у сан ігумена. 28 серпня 1984 року призначений настоятелем Спасо-Преображенського храму Афонського представництва в селі Лукіно (Московської області). З 28 червня 1985 року - благочинний Троїце-Сергієвої лаври. На Різдво 1986 року возведений в сан архімандрита. У 1988 році закінчив Московську духовну академію з ученим ступенем кандидата богослов'я. З 1988 року - намісник Свято-Успенської Почаївської лаври, де прослужив до листопада 1990 року. 9 грудня 1990 хіротонізований на єпископа Чернівецького і Буковинського. У 1994 році возведений у сан архієпископа, в 2000 році - в сан митрополита.

2

24 лютого 2014 року Священний Синод обрав митрополита Онуфрія на посаду місцеблюстителя Київської кафедри.

13 серпня 2014 року обраний Предстоятелем УПЦ. Інтронізація відбулася 17 серпня 2014 року в Києво-Печерській лаврі.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся