false

Свято для дітей, які втратили родину: подарунки з рук митрополита і секрет, який завжди допоможе (фото)

18:07, 20.12.2016
2 хв.

У вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в селі Копилів Макарівського району Київської області відбулося свято. Концерт, підготовлений силами дітей, відвідав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

У вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в селі Копилів Макарівського району Київської області відбулося свято.

Відео дня

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, концерт, підготовлений силами дітей, відвідав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

false

«День святителя Миколая – це свято людської доброти. Я звертаюся до вас, у яких попереду все життя: не забувайте про те, що крім допомоги людей, яка обов'язково має бути у вашому житті, є ще і Божа допомога. Навчіться звертатися в молитвах до святителя Миколая і він вам обов'язково допоможе. Допоможе подорослішати, знайти справжніх друзів і улюблену роботу», - побажав керуючий справами УПЦ.

Діти підготували гостям концерт і подарували пряники, зроблені власноруч.

false

Кожному вихованцю митрополит Антоній вручив іконку і солодкий подарунок. У дар центру реабілітації також була передана побутова техніка від благодійного фонду Предстоятеля УПЦ «Мир вам!»

false

Як повідомив директор центру реабілітації Ігор Філіпов, нині у закладі перебуває 43 дитини віком від 2 до 18 років. Майже кожного з них привела сюди трагедія у родині.

false

«Діти у нас знаходяться до 9 місяців. В основному потрапляють з неблагополучних родин і залишаються, поки їх не влаштують в нові сім'ї або дитячі будинки сімейного типу», - розповів Ігор Філіпов.

false

Старшокласник Ростислав майже не посміхається. Він знаходиться тут три тижні. На питання, як сюди потрапив, відповідає сухо: «В сім'ї були проблеми». Але в центрі реабілітації все ж йому подобається і в кінці розмови він трохи оживає: «Сподіваюся, що зі мною все буде добре».

Софії Савченко 17 років. «Я вже три місяці у центрі і знайшла тут багато друзів. Ми - одна велика сім'я, а наш тато – директор. Всі дружні, милі, всі один одному допомагаємо, хоч і сваримось, але потім миримося. Тут мені подобається. А моє найзаповітніше бажання – щоб усіх дітей цього центру батьки забрали додому», - скалала дівчина.

false

Дітей Центру реабілітації в цей день також привітали заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, представник Управління держрибагентства Київської області та фірма «Scania».

Діти показали гостям свої кімнати і розповіли про успіхи та плани на майбутнє.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся