Фото: Центр інформації УПЦ

Предстоятель УПЦ привітав маленьких пацієнтів Національного інституту раку з днем святого Миколая (фото)

16:20, 17.12.2016
3 хв.

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій відвідав дитяче відділення Національного інституту раку. Блаженніший привітав маленьких пацієнтів з днем святителя Миколая Чудотворця та вручив подарунки.

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій напередодні дня святителя Миколая відвідав дитяче відділення Національного інституту раку (НІР).

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Блаженніший привітав маленьких пацієнтів, медперсонал з днем святителя Миколая Чудотворця та вручив подарунки. Захід відбувся за підтримки благодійного фонду Митрополита Онуфрія "Мир вам!"

Фото: Центр інформації УПЦ

«Під час земного життя святитель Миколай звершував безліч добрих справ. Нехай наші невеличкі подарунки на згадку про святителя Миколая нагадають про його добрі справи. Здоров'я вам! Щоб Господь допоміг усім одужати, радувати батьків і прославляти Бога своїми добрими справами», - побажав Предстоятель УПЦ.

Відео дня

На згадку про зустріч діти вручили Блаженнішому картину-аплікацію.

«Прийміть цей подарунок і нашу величезну подяку за те, що ви прийшли до нас. Лише з великою вірою в серці можна подолати всі труднощі і хвороби», - сказала пацієнтка НІР Світлана Бондар.

Фото: Центр інформації УПЦ

Митрополит Онуфрій відвідав дітей у палатах дитячого онкологічного відділення.

Директор Національного інституту раку Олена Колесник зазначила величезну користь таких зустрічей для своїх підопічних.

«В душі кожної дитини має бути свято. Не можна постійно думати про хворобу. Такі радісні моменти в їхньому житті мають бути. Позитивний настрій цього дня обов'язково вплине на їхнє подальше одужання», - сказала Олена Колесник.

Зараз у дитячому відділенні НІР проходять лікування 45 пацієнтів. Протягом року тут приймають понад 300 дітей на стаціонарі і понад 3 тис. дітей амбулаторно. Одужують з них близько 65%.

Фото: Центр інформації УПЦ

«Турбота Церкви дає дітям впевненість, що вони знаходяться під крилом Господа. Це дуже важливо. Нам допомагає храм святих Косми і Даміана. Дітей сповідують, причащають. І ми знаємо, що в будь-який момент отримаємо духовну підтримку і допомогу», - розповів головний дитячий онколог України Григорій Климнюк.

Фото: Центр інформації УПЦ

Настоятель храму святих безсрібників Косми і Даміана при НІР протоієрей Євгеній Мілешкін зазначив, що головне завдання громади храму – полегшити душевну та фізичну біль пацієнтів лікарні.

«Храм був відкритий у 2003 році. Кожен понеділок зустрічаємося з батьками наших маленьких пацієнтів. Діти у нас причащаються. А до тих дітей, які не можуть ходити, ми приходимо кожну суботу після Літургії. Велику допомогу надають волонтери Іонинського монастиря», - говорить священик.

Фото: Центр інформації УПЦ

У свою чергу один з волонтерів, редактор сайту donor.org.ua Олександр Брусиловський зазначив, що асоціації молодих донорів України успішно вдалося скоординувати роботу багатьох людей і допомогти тисячам дітей.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся