У Київських духовних школах новий навчальний рік: майбутніми священиками стануть математики, музиканти, конструктори і вчителя

15:55, 30.08.2016
2 хв.

Цього роцу серед семінаристів є ті, хто вивчав математику, менеджмент, дизайн, економіку. Є вчителі музики, історії, викладачі молодших класів, керівник хору, радіомеханік, технік-конструктор, кухар-кондитер і навіть ветеринар.

Студенти, які почнуть цього року навчатися в Київській духовній академії і семінарії (КДАіС) представляють всі регіони України, а в мирському житті встигли оволодіти найрізноманітнішими професіями.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, в КДАіС сьогодні, 30 серпня, відбулося урочисте посвячення в семінаристи - благословення на носіння підрясника.

«Цього року серед семінаристів є ті, хто вивчав математику, менеджмент, дизайн, економіку. Є вчителі музики, історії, викладачі молодших класів, керівник хору, радіомеханік, технік-конструктор, кухар-кондитер і навіть ветеринар», - розповів перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

Відео дня

На площі перед семінарією, біля пам'ятника Петру Могилі, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Антоній (Паканич) благословив майбутніх студентів, і вони вперше вбралися у підрясники.

«Підрясник це не просто форма для студентів, підрясник -перше вбрання майбутніх священиків, тому ставлення до нього має бути особливим. Коли люди приходять сюди, вони змінюються не тільки зовні, але і внутрішньо. Це відбиток благодаті Духа Божого на тих людях, які готуються до служіння», - сказав митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ додав, що «Господь вибрав юнаків, які поступили в семінарію, для великого служіння, тому на них лежить велика відповідальність».

«Кожна хвилина перебування в стінах духовних шкіл буде наповнена навчанням і вихованням. Щоб бути добрим священиком, потрібно, перш за все, бути добрим християнином. А знання допоможуть спілкуватися з людьми різних соціальних і культурних рівнів, щоб доносити вічні Христові істини», - резюмував митрополит Антоній.

Один зі вихованців 1-го класу КДАіС Андрій Кайтан розповів про те, чому благословення на носіння підрясника для нього важлива подія.

«Я дуже радісно себе почуваю. Тепер ми семінаристи, ми у підрясниках. Це приємне відчуття. Будемо молитися і намагатися добре вчитися. Думаю, буде важко, адже це не звичайна школа, але впевнений, що все буде добре», - сказав Андрій Кайтан.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, в 2016 році студентами магістратури КДА стали 32 особи, а до семінарії зараховано 65 вихованців, з них 2 - у другий клас. На заочне відділення в КДА вступили 57 студентів, а в семінарію 84.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся