Молебень у Києво-Печерській лаврі 4 серпня, фото Центр інформації УПЦ.

У Києво-Печерській лаврі понад 100 дітей з прифронтової зони АТО запустили в небо ангелів Миру, Любові і Доброти (фото)

18:13, 04.08.2016
2 хв.

Діти запустили в небо на повітряних кулях трьох символічних ангелів: Миру, Любові і Доброти, до яких прикріпили свої сокровенні листи-молитви до Господа.

Києво-Печерську лавру сьогодні, 4 серпня, відвідали понад 100 дітей з Донецької та Луганської областей, які проживають у прифронтовій зоні АТО.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, після екскурсії територією монастиря, діти зібралися біля пам'ятника Кирилу і Мефодію, де керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) відслужив молебень і звернувся з напутнім словом.

«Вам, на самому початку життя, Господь дав пережити дуже складні часи: бачити і чути гуркіт гармат і знати про те, що вмирають поруч близькі люди - це дуже страшно.

Відео дня
Митрополит Антоній. Фото Центр інформації УПЦ.

Святі люди кажуть, що найстрашніший гріх - це гріх війни. Але нам потрібно, насамперед, подолати агресивність, яка іноді поглинає всіх нас. Навчитися любити, терпіти і бути мужніми. Будьте добрими дітьми своїм батькам, нашій рідній землі – Україні.

Вас навчають, і ще будуть вчити багатьом важливим цінностям, але найголовніше, що є в цьому житті - це заповідь Божа: «Майте любов між собою», - побажав митрополит Антоній.

Після слів звернення владики, діти запустили в небо на повітряних кульках трьох символічних ангелів: Миру, Любові і Доброти, до яких прикріпили свої сокровенні листи-молитви до Господа.

«Я сама з Щастя - це в Луганській області. Під час молебню я просила Господа про мир для свого міста і для всіх міст, де сьогодні йде війна. Ще просила про здоров'я і допомоги в навчанні, тому що з навчанням зараз дуже важко. Раніше ми могли вільно навчатися в Луганську, а зараз доводиться їхати далеко від дому, щоб отримати освіту», - розповіла Ксенія Нейжмак.

Цього дня всі юні гості отримали благословення митрополита Антонія та пам'ятні подарунки: книги, ікони та солодощі.

Дитяче свято було організоване силами військової частини 3066 міста Києва Національної гвардії України, а також благодійного проекту «Наша Лепта» на базі храму Святителя Миколая Чудотворця при 17 лікарні міста Києва.

Фото: Центр інформації УПЦ.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся