Паломники з України вклонилися Туринській Плащаниці (фоторепортаж)
Паломники з України вклонилися Туринській Плащаниці (фоторепортаж)

Паломники з України вклонилися Туринській Плащаниці (фоторепортаж)

10:03, 02.06.2015
2 хв.

Завершилася поїздка в Італію, організована паломницьким центром Української Православної Церкви.

Як повідомили "УНІАН-Релігії" в паломницькому центрі УПЦ, поїздка була приурочена до відкриття поховальної пелени Спасителя, що зберігається в італійському містечку Турин.

Відео дня

Її відкривають для вшанування один раз на кілька років. Такий період в європейській традиції називають «Високе (або велике) паломництво». Востаннє «Високе паломництво» до Плащаниці відбувалося у квітні-травні 2010 року, коли Італія урочисто відзначала 150-річчя об'єднання республіки. У цей період біля Плащаниці побувало близько 2 мільйонів християн.

«Офіційних даних про те, скільки паломників побувало біля Плащаниці в цьому році, поки що немає, - коментує Неоніла Ворсіна, заступник директора Паломницького Центру УПЦ, - оскільки «Високе паломництво» до Плащаниці завершиться тільки в кінці червня поточного року. Проте вже зараз зрозуміло, що рахунок йде на сотні тисяч людей.

Задовго до поїздки ми зареєстрували нашу групу за допомогою електронної системи реєстрації, і в призначений день приїхали в Турин, але навіть за цієї умови, очікування в черзі склало близько 4 годин. Потрібно відзначити найвищу ступінь організації цього заходу. Черга рухалася розмірено і спокійно, що давало можливість молитовно підготуватися до зустрічі зі святинею».

Всього в поїздці, організованій Паломницьким Центром УПЦ, взяли участь близько 50 віруючих з різних міст України.

Маршрут був складений таким чином, щоб 22 травня відвідати місто Барі, в якому зберігаються мощі святителя Миколая Чудотворця і взяти участь у святковому богослужінні в день пам'яті святителя.

Крім того, група побувала в Римі, Венеції, Флоренції, Мілані, Генуї та інших містах Італії, в яких знаходяться християнські святині. Поїздка тривала 13 днів, і основна група добиралася до Італії автобусом. Частина паломників прибула до Італії літаком, і приєдналася до основної групи в Мілані.

Всього в період «Високого паломництва» до Туринської Плащаниці Паломницьким Центром УПЦ організовано декілька видів маршрутів – у тому числі – багатоденні на автобусі, і зовсім короткі – так звані «поїздки вихідного дня».    

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся