У Рівному мешканці міста пройшли багатотисячною хресною ходою на честь Торжества Православ’я (фоторепортаж)
У Рівному мешканці міста пройшли багатотисячною хресною ходою на честь Торжества Православ’я (фоторепортаж)

У Рівному мешканці міста пройшли багатотисячною хресною ходою на честь Торжества Православ’я (фоторепортаж)

16:09, 02.03.2015
3 хв.

У Рівному 1 березня, у Неділю Торжества Православ’я, відбувся молитовний хресний хід на честь Торжества Православ’я, у якому взяли участь вірні Рівненської єпархії Української Православної Церкви.

Пам’ятаючи те, що неодноразово в історії людства хресні ходи з іконами спасали від війн, вірні разом зі своїм архіпастирем та духовенством, взявши шановані ікони храмів міста, пройшли з молитвою по головній вулиці Рівного.

Відео дня

Жителі Рівного несли Животворящий Хрест Господній, ікони Спасителя, Казанської та Успіння Божої Матері, Святого Архістратига Божого Михаїла, Первоверховних Апостолів Петра і Павла, Святителя Миколая з часточкою його мощей, ікону Святого Сімейства, Великомученика Георгія Побідоносця, Великомученика Пантелеімона, Благовірних князів Бориса і Гліба, Преподобного Феодора князя Острозького, Блаженної стариці Матрони Московської, Преподобного Агапіта Печерського, Святителя Луки Кримського, Блаженної Ксенії Петербурзької та Всіх Святих в землі Волинській просіявших.

1

Молитву звершували не тільки велика кількість учасників хресного ходу, а і багато прохожих, які приєднувались до ходи.

Хресний хід було завершено біля Свято-Георгіївського подвір’я, де в капличці біля храму, собором духовенства на чолі з митрополитом було звершено молебень Торжества Православ’я.

Митрополит Варфоломій, звертаючись до присутніх, сказав: «В цей святий вечір я сердечно вітаю всіх вас дорогі брати та сестри з великим святом – Торжество Святої Віри!»

Владика розповів історію встановлення Неділі Торжества Православ’я та шанування святих ікон.

«Час в якому ми живемо особливо відповідальний, ми бачимо, що сили зла ще з більшою силою востають на Святу Церкву, багато хто хоче знищити Православну Церкву на нашій землі. Але ми знаємо, що були часи коли Христова Церква умалялася, а проходив час, наступали сприятливі часи,тоді знову торжествувала, тому, що пастиреначальником Її є Сам Христос.

Нам треба берегти чистоту Святої Віри, для того, щоб передати її своїм нащадкам, своїм дітям та внукам. Щоби Свята Православна Віра утверджувала нас в Істині і вела нас усіх до спасіння. Складно зараз залишатися Православним, багато людей відходить від істинної Церкви і стають на шлях зради, але з нами Бог, зрозумійте язици, а якщо з нами Бог, то хто може бути проти нас? Тому в сьогоднішній час, як ніколи згуртуймося біля своєї церкви, підтримуймо своїх ієрархів, своє духовенство, тримаймося Святої Православної Віри бо в ній наше спасіння і утвердження», – зазначив Митрополит.

Неділя Торжества Православ’я співпала з днем народження Владики Варфоломія.

«Ми сьогодні не принесли Вам квітів, ми принесли Вам наші серця…Хай Бог молитвами духовенства та пастви всієї, яка зібралася сьогодні дарує Вам здоров’я ще довго служити Церкві Христовій, і пам’ятати, що ми Вас любимо, ми за Вас молимося, Ви є для нас батько. Часи складні, але духовенство і паства зі своїм пастирем» – сказав протоієрей Валерій Капітанюк від імені духовенства.

"УНІАН-Релігії" за матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Фото Рівненської єпархії УПЦ

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся