1

У Єрусалимі сотні українців пройшли Дорогою Скорботи з молитвою про мир (фоторепортаж)

17:26, 06.04.2018
4 хв.

У Єрусалимі віруючі Української Православної Церкви пройшли Дорогою Скорботи велелюдним Хресним ходом з молитвою про мир.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, хресну ходу «Дорогою Господа з молитвою за Україну» цьогоріч очолювала унікальна ікона "Собор новомучеників української землі", а першими йшли парафіяни захоплених храмів УПЦ.

«Дорогой Господу с молитвой за Украину» / facebook.com/church.information.center

Увечері Великого Четверга, коли в усіх православних храмах звершується читання 12 Євангелій Святих Страстей Господніх, сотні віруючих Української Православної Церкви, які прибули до Єрусалима, пройшли останнім шляхом Спасителя.

Відео дня

«Хресна хода рушила з Гефсиманії – місця, де Господь у молитві провів останні часи перед арештом і Голгофою. Святий Євангеліст Лука згадує, що під час моління Христа у Гефсиманському саду явився йому ангел з небес і зміцнив Його. Потребує зміцнення у вірі і наш український православний народ», - розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Хресна хода українських вірян вночі війшла в Левові ворота старого міста і рушила до храму Гробу Господнього.

1

«Святі отці Церкви вчать, що Господь особливо прихиляється на милість нічним молитвам. Віримо, що щирі молитви людей, які приїхали молитися до Єрусалиму не тільки за себе, а і взяли на себе молитви за всю нашу багатостраждальну Україну, будуть почуті», - зазначив митрополит.

3

Цього року традиційний хресний хід вірян Української Православної Церкви має особливість, адже першими йдуть представники захоплених храмів УПЦ, яких на сьогодні нараховується 47. На жаль, навіть у ці дні Страсної седмиці відбулося ще одне захоплення православного храму на Рівненщині - у селі Птича. Саме парафіяни, у яких відібрали їх рідні храми, і виступили з ініціативою створити ікону із зображенням Собору новомучеників землі Української, пояснив владика Антоній.

5

«Сто років тому митрополит Володимир Богоявленський став першим єпископом, якого було вбито богоборчою владою - його зображено у центрі ікони. Ця ікона написана народними іконописцями, які зобразили новомучеників і сповідників Української Православної Церкви, що представляють різні регіони України. Життям і своєю смертю вони засвідчили любов до Бога і приналежність православній вірі», - розповів керуючий справами УПЦ.

Українці пройшли останнім земним шляхом Христа з молитвою про відновлення спокою на нашій землі.

2

«Священномученик Володимир веде Хресною ходою усіх новомучеників і сповідників, які зображенні на цій іконі. Відбувається соборна молитва нас і тих, хто вже на Небі, де вони моляться перед престолом Божим за нашу батьківщину. Віримо, що цією соборною молитвою Господь зміцнить наш народ у Православ’ї, щоб глибока віра стала запорукою відновлення миру у серці кожної людини», - сказав митрополит Антоній.

Для самих парафіян захоплених храмів УПЦ Хресна хода у Святому граді – подія надзвичайно хвилююча і відповідальна, адже більшість із них вперше прибула до Єрусалиму.

2

«Ми вже чотири роки просимо Матінку Божу і Святого Миколая, аби вони допомогли нам відстояти нашу церкву, але знаємо, що без Божої волі храм нам не відкриється. Із радістю, трепетом і сльозами ми приїхали до Єрусалиму, аби молитися за мир, за єдність, за любов. Помолимося за нашу Україну, пройдемо тими слідочками, якими ходив наш Спаситель, де ходили апостоли і Божа Матінка. З молитвою за мир і любов на нашій Україні та єднання у святому Православ’ї», - розповіла Марія Фурманець, прихожанка храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Птича Дубенського району Рівненської області, за який саме у ці дні йде напружена боротьба.

1

Паломники вірять, що молитва за мир у Святому Граді буде почута Господом, настане довгожданий спокій та єдність, а в серцях українців запанує братерська любов до ближнього.

3
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся