false

В УПЦ вийшов перший номер журналу для священиків «Пастир & паства»

16:44, 17.02.2018
4 хв.

«Журнал «Пастир & паства» покликаний нагадати кожному священику, що він має бути прикладом для своєї пастви і наслідувати апостола Павла так само, як апостол наслідував Христа (1 Кор.4:16). Адже врешті-решт Господь запитає у нас не тільки за тих, кого ми втратили для Церкви, але і за тих, кого не знайшли і не привели до Нього», - сказав у своєму вступному слові Предстоятель УПЦ.

Українська Православна Церква видала перший номер щоквартального журналу для священиків «Пастир & паства», який інформуватиме священиків про ситуацію в Церкві і даватиме відповіді на актуальні питання пастирської практики.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, журнал «Пастир & паства» є офіційним друкованим виданням Української Православної Церкви, виходить з благословення Блаженнішого митрополита Онуфрія.

«Допомагаючи іншим, пастир повинен і сам прагнути до досконалості. Робота над собою, своїм духовним устроєм - це перше, на що нам, священикам, треба звертати увагу. Історія минулого століття говорить про те, що розкладання суспільства, його моральна деградація, яка переростає у взаємне винищення, починається тоді, коли священик втрачає своє місце в цьому суспільстві. Тому можна з упевненістю говорити: якщо ми, духовенство, будемо краще, то й світ і люди навколо нас будуть краще, а якщо ми будемо гірше, то й світ стане місцем неправди і пороку.

Відео дня

Журнал «Пастир & паства» покликаний нагадати кожному священику, що він повинен бути прикладом для своєї пастви і наслідувати апостола Павла так само, як апостол наслідував Христа (1 Кор.4:16). Адже врешті-решт Господь запитає у нас не тільки за тих, кого ми втратили для Церкви, але і за тих, кого не знайшли і не привели до Нього», - сказав у своєму вступному слові Предстоятель УПЦ.

В журналі присутні рубрики: «Ловцям людей» (практична сторона служіння), «Служителю Таїн» (про канони Церкви), «З пастирської практики» (на допомогу священнослужителю), «Кесарю кесареве» (юридичні питання), «Злоба дня» (обговорення найбільш гострих питань з життя Церкви), та інші.

Перший номер журналу присвячений темам, які хвилюють сьогодні кожного священика Української Православної Церкви – це питання юридичного захисту храмів, інформація про канонічну неприпустимість церковного поминання неправославних та ін.

Так в інтерв'ю з юристом і главою правозахисної організації Олегом Денисовим піднімаються питання взаємовідносин Церкви і держави, експерт дає практичні поради в разі погроз, провокацій та силових захоплень храмів. А стаття «Про канонічну неприпустимість церковного поминання неправославних» розставляє всі крапки над «і» у дискусійному церковному питанні, яке обговорює сьогодні українське суспільство.

В кожному номері виходитиме публікація про історичні події, які впливали на Православну Церкву. Зокрема – про факти злодіянь радянської влади, які багато років перебували під грифом секретності.

Видавці зазначають, що одне з головних завдань нового журналу – забезпечення прямої комунікації з Предстоятелем УПЦ. У наступних номерах передбачені інтерв'ю з Митрополитом Київським і всієї України.

Передати інформацію Блаженнішому Митрополиту Онуфрію можна за телефоном, електронною поштою і в соцмережах. Також священикам пропонують зареєструватися в мережі Теlrgram і приєднатися до групи «Пастир & паства», щоб бути в курсі важливих новин.

Щоквартальний журнал для священнослужителів «Пастир & паства» виходитиме чотири рази на рік і безкоштовно розповсюджуватиметься єпархіями УПЦ, звідки його отримає кожен священик. Перший тираж журналу відповідає кількості священнослужителів УПЦ на лютий 2018 року і становить 11 300 примірників.

Другий номер журналу планується випустити до свята Трійці. У ньому видавці готують матеріал, присвячений вченню священномученика Володимира Богоявленського про пастирську практику, а також відповіді на запитання священнослужителів та парафіян.

Центр інформації УПЦ

false

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся