У місті Умань Черкаської області ввечері 24 вересня рятувальники на пожежі, що сталася у квартирі багатоповерхівки, врятували 15 хасидів.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі УГСЧС в Черкаській області, близько 19.40 пересувний патруль Уманської пожежно-рятувальної частини, під час обходу свого маршруту, помітив дим на 7-му поверсі 9-поверхового житлового будинку по вул. Пушкіна, 23.

На місце пожежі оперативно прибули пожежні розрахунки з найближчого стаціонарного поста і з угрупування пожежно-рятувальних сил управління ДСНС області. УНІАН Під час ліквідації пожежі в квартирі, яку тимчасового орендують паломники-хасиди, рятувальниками евакуювали 15 паломників. У квартирі вогонь пошкодив меблі в одній із кімнат. Причиною пожежі стали залишені без нагляду свічки.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в місто Умань Черкаської області станом на 24 вересня на святкування 5775 іудейського нового року Рош-га-Шана приїхало 20450 хасидів-паломників з 9 країн. У минулому році новий рік біля могили цадика Нахмана тут зустріли майже 30 тис. паломників з 16 країн. В Умані хасидів, які приїхали святкувати Рош-га-Шана 24 вересня, охороняють 421 правоохоронець і 90 рятувальників.

Довідка УНІАН. Щорічно в Умані збираються прихильники іудейської течії хасидизму. Раббі Нахман з Брацлава (1772-1810) - засновник брацлавського (бресловского) хасидизму. Похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика - одна з найбільш шанованих святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.