1

В місті Умань Черкаської області паломників-хасидів, які приїдуть на святкування іудейського нового року 24 вересня, охоронятиме окремий зведений загін УМВС у Черкаській області у складі 421 міліціонера.

Як повідомили УНІАН у прес-службі голови Черкаської облдержадміністрації, про це йшлося під час зустрічі голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка з ізраїльською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом держави Ізраїль Еліавом Бєлоцерковські. 

Як повідомила присутня на зустрічі заступник міністра внутрішніх справ Держави Ізраїль Фаїна Кіршенбаум, допомагатимуть українським правоохоронцям підтримувати громадський порядок ще 18 ізраїльських поліцейських. Вони працюватимуть в такому ж режимі, що і українці. Всі вони російськомовні і зможуть спілкуватись із місцевими мешканцями. Серед українських правоохоронців також є службовці зі знанням івриту і іноземних мов. 

Відео дня

В Умані правоохоронці створять оперативний штаб, куди надходитиме вся інформація щодо приїзду, перебування хасидів та ймовірних порушень громадського порядку.

Також буде залучено 78 співробітників управління ДСНС Черкаської області - водолази, хіміки, піротехніки та 14 одиниць пожежної та спеціальної техніки.

Як повідомляв УНІАН, на святкування 5775 іудейського нового року Рош-га-Шана цієї осені до Умані очікується приїзд рекордної кількості паломників - близько 35 тис. паломників із 25 країн світу. Торік Новий рік за іудейським календарем біля могили цадика Нахмана тут зустріли майже 30 тис. паломників з 16 країн, переважно з Ізраїлю.

Довідка УНІАН. Щороку в Умані збираються прихильники іудейської течії хасидизму. Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) - засновник брацлавського (бресловського) хасидизму. Похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика - одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.