У Львові у зв`язку із загибеллю військових під Зеленопіллям скасовано гала-концерт фестивалю LvivKlezFest, сьогодні замість нього єврейські музиканти з усього світу молитимуться за мир.

Про це повідомили УНІАН організатори фестивалю клезмерської музики у Львові.

Як зазначається у повідомленні, у зв`язку із загибеллю під Зеленопіллям військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворівщини Львівської області гала-концерт фестивалю скасовано.

Відео дня

”Євреї Львова разом з усією Україною сумують та висловлюють своє щире співчуття сім’ям загиблих у східному регіоні. Тому замість гала-концерту VI міжнародного фестивалю єврейської музики LvivKlezFest, який мав відбутися сьогодні просто неба у центрі міста на площі Ринок, починаючи з 15.00 єврейські музиканти з різних країн світу виконають традиційні єврейські молитви, які виражатимуть наше спільне прагнення до миру”, - повідомили організатори фестивалю.

*** У Львові з 1 по 13 липня проходить міжнародний фестиваль клезмерської музики LvivKlezFest під гаслом «Євреї за єдність України». Виручені кошти передадуть військовим.

Клезмерська музика - побутова музика євреїв Східної Європи, яка лунає в основному на єврейських весіллях.