Мир та благословення!

У зв'язку з тим, що в останні дні країна опинилася на межі війни, щоб уникнути гіршого, я звертаюся до керівників України із закликом зробити все можливе для збереження миру і робити це з максимальною мудрістю і обережністю. Ми бачимо, що необережна дія або слово легко перетворюються на бомбу, яка розриває єдину країну на безліч частин. Прошу вас - шукайте можливості врегулювати конфлікти мирним шляхом і не залишайте ваших зусиль по збереженню миру.

Відео дня

Прошу всіх громадян України, незалежно від їх національності і мови спілкування, зміцнювати мир і єдність в країні. У Талмуді написано, що дружби не буває без взаємної допомоги і поступок. Зараз як ніколи ми повинні бути уважні і добросерді по відношенню до тих, хто говорить і мислить інакше. Ми живемо не в чорно-білому світі і не можемо вирізати з веселки жоден колір. Ми сильні саме в нашому різноманітті.

Я дуже прошу рабинів Півдня України, який останнім часом став однією з найбільш гарячих точок країни, крім молитов посилити і соціальну роботу громад. І особливу увагу потрібно приділити тим, хто знаходиться неподалік від вас і за службовим обов'язком захищає мир у нашій країні. Адже саме на них зараз виявляється гігантське тиск з різних сторін, тому підтримка громадян України потрібна їм як ніколи.

Прошу рабинів, які очолюють єврейські громади країни, і всіх єврейських громадян України продовжувати читання Теѓілім (Псалмів) про встановлення миру в Україні і вимовляти в синагогах наступну молитву:

«Б-г наш і Б-г батьків наших, Б-г великий могутній і грізний, прошу Тебе: з великої милості Твоєї поверни порядок в світобудову - під владою справедливих і праведних правителів, які не розрізняють по расі та національності. Прошу Тебе, Б-г милосердний: укріпи в мудрості керівників наших і благослови їх дії з порятунку нашої країни і наших сусідів від війни і руйнувань, не дай Б- г.

І щоб були всі їхні справи на благо людства і на благо нашої країни.

І нехай ангели благословення і удачі зустрічають їх, і нехай в їх та нашому житті припиниться протистояння і війна та настане справедливий і благословенний мир. І скажемо «Амен»!"