До Умані Черкаської області на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана вже прибуло понад 18 тисяч паломників-хасидів.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Уманського міськвідділу УВМС в Черкаській області.
Зокрема, станом на ранок 3 вересня до міста приїхали понад 18 тис. хасидів із 11 країн світу, серед яких 1910 дітей, уточнили в міліції.
Найбільше паломників із Ізраїлю, США та Німеччини. Є прочани зі США, Ізраїлю, Франції, ПАР, Індії, Німеччини, Італії, Великої Британії, Швейцарії, Канади та Іспанії. Пік заїзду паломників очікують сьогодні.
Прибувають прочани до Умані, в основному, автобусами з міжнародних аеропортів ”Бориспіль”, Одеси та Вінниці. За попередньою інформацією, впродовж 3 вересня до Умані приїде ще близько 10 тис. паломників-хасидів.
Загалом, за попередніми підрахунками, на святкування іудейського Нового року до Умані з’їдуться понад 24 тис. паломників із більш як 20 країн світу.
Як повідомляв УНІАН, цього року Новий рік хасиди святкуватимуть з 4 на 5 вересня. Охорону громадського порядку в Умані на час паломництва забезпечують 429 міліціонерів та 12 ізраїльських поліцейських.
Довідка УНІАН. Засновник брацлавського (бресловського) хасидизму Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика Раббі Нахмана (Брацлавського) - одна із самих шанованих святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.