В місто Умань Черкаської області 27 вересня, згідно з домовленостями міністрів внутрішні справ України та Ізраїлю, прибудуть шість офіцерів ізраїльської поліції. Як повідомляє інтернет-портал IzRus, всі вони – вихідці з колишнього СРСР. Частину цієї групи становлять співробітники поліцейського спецназу ЯСАМ. Вони пробудуть в Україні до 3 жовтня.
Приїзд поліцейських пов`язаний із напливом ізраїльтян в Умань після скасування візового режиму.
Посол Ізраїлю в Україні Реувен ДІНЕЛЬ вважає, що Ізраїлю слід сприяти місцевим властям не тільки в підтримці правопорядку в дні паломництва, а й у забезпеченні безпеки співвітчизників з огляду на велике скупчення людей. Крім того, 27 вересня Р.ДІНЕЛЬ вирушить до Умані, щоб особисто посприяти співробітникам правоохоронних органів України та Ізраїлю в підтримці порядку в дні паломництва.
Як повідомили УНІАН в прес-службі ДАІ у Черкаській області, під час проведення щорічних культових відправлень, приурочених святкуванню днів Рош-Га-Шана (Новий рік за іудейським календарем) в Умані з 23 вересня по 5 жовтня для забезпечення безпеки дорожнього руху буде обмежено рух по вулицях: Визволителів, Шкільній, Садовій, Челюскінців, Пушкіна, Бєлінського, Тургенєва, С. Перовської, Кулика, провулках Островського, Бєлінського, Толстого.
Рух цими вулицями міста буде обмежено для всіх транспортних засобів, крім автобусів з паломниками – хасидами, транспорту який буде обслуговувати територію та водіїв авто, які мешкають на території обмеження.
Як повідомляв УНАН, за попередніми даними у релігійних заходах в Умані візьмуть участь понад 30 тис. паломників з багатьох країн світу. Прибуття прочан до Умані очікується, в основному, автобусами з міжнародних аеропортів «Бориспіль» та м. Одеси.